maandag 15 april 2013

bijdrage



   S U N   sociale unie der Nederlanden
 
Als meer dan 90% der volksvertegenwoordigers onze allerbelangrijkste wet, art 1 der Verklaring van de rechten van de mens -ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten- aan hun laars lappen dan is het tijd dat de jeugd in actie komt en corrigeert. Die zogenaamde volksvertegenwoordigers zweren op de piramidale samenleving en zijn bedriegers omdat het volk dat niet wil, echter belogen en bedrogen wordt. Met steun van veel media. Het staatshoofd is gehouden de wet te handhaven, dat art 1, doch doet dit niet. Haar familie gaat voor en daarom moet Beatrix Amsberg afgezet worden. Als bedriegster en om hiertoe zichtbaar te ontmaskeren volstaat een klein prikje: Er komt geen blauw bloed uit. Wie niet art 1 volledig onderschrijft en daarnaar handelt kan niet geen openbare funktie bekleden want hij of zij is een saboteur, er op uit om onze gelijke rechten te schenden en een klassenmaatschappij van hogeren boven lageren, van meerderen boven mindere mensen te kweken. Ieder in publieke funktie zal zweren of beloven dat art 1 volledig te respecteren en te bestrijden wie het saboteren, maar daarbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand.
Nu de oudere mensen het laten afweten, verstrikt als zij zijn in materialisme en begeerte om boven anderen uit te steken, is het aan de jongeren om politiek leiding te geven en daartoe dient een sociale unie voor ieder die oprecht gelijkwaardigheid nastreeft. Dat is niet nieuw want het Tweede Grote Gebod uit de Bijbel gebiedt de naaste zo te beschouwen en te bejegenen. Nog eerder was er de idee des broeders hoeder te zijn met allen afstammend van Adam.
De Sociale Unie wil art 1 erkend zien als absolute wet en dat in practijk gebracht. Het artikel omvat vrijheden, voortkomend uit de gelijkwaardigheid, zoals van meningsuiting, godsdienst, vereniging, vergadering, onderwijs, onderzoek. Het behelst tevens recht op een minimale eigen plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen daar tegen je wil munt uit slaan. Evenzo recht op ontplooiing in arbeid met daaruit redelijk inkomen binnen de welvarende samenleving.
Het volk is souverein, net als bij de verre voorvaderen, en behoort dit te uiten in referenda over hoofdzaken; waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle.
Dieren zijn geen minderwaardige wezens maar eigensoortige schepselen en het programma van de Partij voor de Dieren is kernstuk ook van de Sociale Unie.
Autonomie waar mogelijk is een goede zaak en zo kunnen Noord-nederland, Oost-nederland, het Westen en het Zuiden, Vlaanderen, Wallonie en Luxemburg een bondsrepubliek vormen. Waarbij kleine staatjes en eilanden overzee zich desgewenst aansluiten. Samen met de Scandinavische landen is een vooruitstrevend neutraal blok mogelijk dat tegenwicht biedt op wereldnivo aan egoistische strevingen. Uitbreiding van de Nederlanden kan door in lege gebieden nieuwe metropolen te stichten. Bijvoorbeeld tegenover de Canarische Eilanden als in ruil er bijna een miljoen marokkanen in de Benelux verblijven. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie nieuwe steden gebouwd worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de Westsaharanen. Net als Antarctica onder internationaal beheer staat zijn het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de noordpoolstreken los te maken van staten als ongestoord domein voor wilde flora en fauna. Op kleinere schaal kunnen grenslijnen veranderen in mensenvrije grenszones. Voor vluchtelingen zal vermeerdering van het grondgebied van het Rijk een uitkomst zijn en vanuit nieuw te stichten steden -metropolen aan de rand van de woestijn nabij zee of oceaan, niet op schaarse vruchtbare grond- zal goede invloed op naburige regios resulteren.
In Amerika is de kloof tussen rijkste en armste burger vijftig miljard dollar wijd. Dit is de schuld van het Congress, de volksvertegenwoordiging in Washington. Wie veel heeft kan mensen met weinig dwingen. Dat is tegen de algemene grondwet, dat art 1. Het misbruik van geld en daaraan gekoppelde macht doet feodale verhoudingen ontstaan. en dit is ook precies wat er in ons land gebeurt. De vakbondsbonzen willen bijvoorbeeld hoger pensioen dan de gewone werknemers, kregen ook al door baan met hoger salaris een betere maatschappelijke positie. Dan is het onmogelijk om iedereen naar hun welvaartsnivo en beslissingsmacht op te trekken. Van de nieuwe lichting, van de jeugd is er slechts voor een klein percentage evenhoge status mogelijk. Dat accepteren de huidige machthebbers, sterker nog stimuleren zij dergelijke ontwikkeling. De professor op de universiteit doet daar ijverig aan mee en op de voorheen christelijke Vrije Universiteit van de "kleine luyden" worden tal van carrieredagen georganiseerd: medemensen voorbijstreven en baas over hen worden. Alsof niet reeds Eva zo in de fout ging.
Bij de israelieten, een drieduizend jaar geleden, gold herverdeling van de produktiemiddelen -toen uitsluitend land- eens in de vijftig jaar om loosers een nieuwe kans te geven maar vooral om jongeren ongeveer gelijke startposities te verschaffen. In de moderne tijd kan herverdeling geleidelijk via de belastingen en vooral ook door goed, voor iedereen beschikbaar! onderwijs dat deuren opent. Een jaarlijkse intering van grote vermogens met een vijf procent, afdracht richting Schatkist of eco coco (collectieve, cooperatieve) ondernemingen lijkt heilzaam. Behalve dan wat er aan het vermogen door werkelijk eigen arbeid toegevoegd wordt. Een mens kan slechts een beperkte lap grond verzorgen, is geen god die alles tot in de puntjes kan regelen zonder te delegeren, mag als voetballer iets sneller zijn dan andere spelers en daar voordeel uit putten maar niemand steekt zo met kop en schouders boven de rest van de mensheid uit dat ie op goede gronden qua inkomen en positie een feodaal heerser zou kunnen worden. Met andere woorden moeten er voor iedereen ontplooiingsmogelijkheden zijn en die mogen niet belemmerd worden door overmatig veel geld in verkeerde handen of dominerende posities van egoisten. Met andere woorden is roulering van goede en mindere banen noodzakelijk. Het scheppen van flutbanen dient achterwege te blijven en met zoveel technische hulpmiddelen kan de werkweek aanzienlijk verkort worden.
Dit noopt om de zittingsduur van parlementariers te beperken tot twee termijnen. Meer uitgebreid om voor ieder te doen gelden dat acht of tien jaar het maximum is dat men op kosten van de gemeenschappelijke Schatkist fungeert. Inbegrepen ambtenaren, waardoor de vierde macht gebroken en verder verijdeld wordt. Inbegrepen de politie, want handhaving van goede orde hoort weer inhanden te komen van het volk dat dan uitglijders met zachte hand weer op het rechte spoor tracht te brengen in plaats van bonnen te schrijven of, oh schande, onschuldigen op soms willekeurige verdenking of uit fascistische motieven zonder dat de rechter heeft kunnen oordelen van hun vrijheid te beroven. Algemene militaire vorming om hoofd en handen te leren gebruiken bij nood dient als voorbereiding. Het is logisch dat niemand in overheidsdienst of bij uit de Schatkist betaalde radio en televisie hoger salaris dan de minister-president krijgt. Dat geldt natuurlijk ook voor "Brussel" en op wereldschaal heb je Obama. Als zeg de vijfhonderd van Fortis het land binnen willen zullen ze per dag een pro mille van hun vermogen moeten afstaan.
Die israelieten van vroeger konden van Boven gezegend worden of niet, rijkdom verwerven of arm blijven. Wet was dat de oogstende boer geen per ongeluk op de grond gevallen aren mocht oprapen. Die waren voor de armen en het wilde dier. Ook behoorde de hoek van de akker, de opbrengst ervan toe aan de vreemdeling. Voorts was er het Gebod niet de os van de naaste te begeren. Die had het dier nodig om te ploegen. Anders kwam er geen opbrengst van zijn land. Multinationals trachten alle ossen in hun stal te krijgen. En de Vrije Universiteit wil kenniskwartier worden op de Zuidas te Amsterdam voor dergelijke groten. Waar geen plaats is voor kleine luyden doch de juristen erin slagen om met belastingontwijking 4 x zoveel geld uit arm Afrika te halen dan er via ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Het verdorven onderwijs op deze universiteit -niet gericht op "voeten wassen" maar op carriere; de overbetaalde top geeft het voorbeeld- noopt tot stichting van een betere onderwijsinstelling op academisch nivo en dit elders omdat Amsterdam al vol genoeg is met ook een kolengebergte en een benzinemeer voor de Bommels. Rond de aardgasbel is het inkomen per hoofd van de bevolking het laagst van heel het land. De geparachuteerde commissaris in Stad verzuimde adviseurs uit Dubai te halen. Opkrikken kan met een universiteit in een stadje, tevens centrum voor de Eemshaven benoorden Joe-it-hoe-i-zen - Roede-skoel. Pardon, geen engels onderricht daar, want het moet niet zoals in Zuidafrika waar die taal stimuleert om de engels-amerikaanse rangen en standen van adel en geld te accepteren en zich te schikken. De Boeren ginds met veel slow twitch spiervezel en zo harde werkers gelijk de marathon lopers van Oostafrika wilden niet delen met de "inactieven" oorspronkelijk komend van de westkant van het continent en sprintend als een leeuw waarna langdurig rustend. Van hun geloof mochten de Boeren geen racisten zijn en toen verzonnen ze dat de zwarten buitenlanders waren, horend in thuislanden terwijl zij zelf de grootste en beste stukken land inpikten. Evenwel zijn beide die Boeren en de negers -negro betekent zwart en denk aan een zwarte auto die prachtig kan zijn met veel status- consensuslieden met deelname aan beraad en besluit als gelijkwaardigen. Onder het huidige regime is er een zes! sterren hotel in Kaapstad; de scheiding is aldus groter dan ooit.
Hoe krijgen we bij ons in Nederland en Belgie verandering ten goede, beeindigen ook de onrechtmatige Luxemburgse verrijking? Ten goede zoals dat besloten ligt in art 1 der universele, alom geldige Verklaring, welke door niemand en evenmin door 90% teniet gedaan kan worden. Eerste vereiste is bewustwording van de toestand waarin je zelf en het land verkeren. Hoor je bij de happy few dan vergt het veel wilskracht om eerlijk te worden, om eerlijk te delen. Draag je oranje kleding dan hoor je bij de oranje-fascisten. Fascisten kennen de wet, art 1, maar schuiven die opzij om de belangen van eigen groep te promoten. Eertijds in de feodale periode kende men de wet nog niet zo goed, althans niet het gewone ongeletterde volk. Conservatieven respecteren wel de wet maar willen die in hun voordeel. In Italie had je het verwerpelijke bruine fascisme met geweld; zwarte fascisten gingenover tot holocaust; bekend zijn ook de verschrikkingen van rood fascisme.
 
Als je dit allemaal gelezen hebt dien je soortgenoten op te zoeken om met hen te praten, te overleggen, te onderzoeken. Oprichting van de Sociale Unie der Nederlanden helpt daarbij. Gebruik ook het Internet voor verspreiding van goede ideeen en zorg dat daarop een krant komt, het liefst met ernaast een papieren versie, die de actuele situatie weergeeft en gelegenheid biedt om die te bespreken. Dan komen er voorstellen tot hervorming, tot re-formatie van de staatsinrichting. Met verwijdering van degenen die art 1 aan hun laars lappen om zelf, hoger in een piramidale maatschappij, begunstigd te worden. Geloof niet de vakbond als die beweert dat de Uittocht, vierduizend jaar geleden uit piramidaal Egypte, achterwege had kunnen blijven als er vakbondsvoormannen geweest waren. Gij zult immers niet leven bij anderhalf of twee, of vijf procent koopkrachtsverbetering maar evolutie doormaken. In termen van het Nieuwe Testament heet dat van knecht naar kind van de vader (beeldspraak). Verhoging van status dus op welkome manier. Een knecht wil meer loon. Een kind zit aan tafel doch moet zich ontwikkelen en kennelijk daartoe lief en leed doormaken teneinde niet als automaat of zombie te eindigen. Vandaar dat, afgezien van religieuze aspecten, de Bijbel als cultuurschat weer overal plek moet krijgen in het elementaire onderwijs. Daar is helemaal niet meer geld voor nodig. De oranje-fascisten van D66 en bijna alle andere partijen zetten je op verkeerd spoor. Wakker, ook dapper worden!
De Eerste Oorzaak heet in de religie God; en meer: Het is ons vriendelijk gezind. Het wordt Hij of Zij genoemd omdat er vroeger geen machines en geen computers waren zodat alleen gedacht kon worden aan iets als een supermens. De genoemde opvoeding van het kind behelst dat er op het ondermaanse geen utopia in het vooruitzicht ligt. Er zal van Boven ongetwijfeld van alles uitgestrooid worden voor komende generaties. Maar met prachtige aanvoegende wijs wordt er gezegd dat het Rijk der hemelen komende is: Het wordt zichtbaar waar mensen zich als burgers daarvan gaan gedragen. Wat is dat Rijk? Niet langer voor te stellen als rust bij harpmuziek nu tropische eilanden binnen bereik liggen maar eerder ontsluiting van je hersens tot een IQ van honderden zodat je zelf ziekte kunt genezen en een mooi lichaam kiezen. Dat Rijk betekent aanzitten aan dezelfde dis; anders dan nu met dikke en dunne portemonnees of afschuw van wat de ander uit de bio-industrie haalt. Als je een op straat etende duif stoort zul je nog her-vormd moeten worden.
 
                            
 
 
p.s.
          SUNlight for better view and cleaning. Wie wil het bovenstaande vertalen?

Geen opmerkingen: