dinsdag 2 april 2013

concept delingswet

Merk op:
   De meeste politieke partijen zijn handlangers geworden van een rangen- en standen maatschappij en verloochenen daarmee niet alleen de eigen beginselen maar minachten ook de wet, art 1 der Verklaring van de rechten van de mens. Dit art vormt grondslag van het Internationale Verdrag op Burgerrechten, doch wordt helaas in Nederland opzij gezet door de aan de macht zijnde oranje-fascisten, nota bene met steun van de rechters die derhalve niet als eerlijk aangemerkt kunnen worden; kenmerk van fascisten is de wet opzij schuiven om de belangen van een kliek tegen de wet in te behartigen. Conservatieven respecteren wel de wet maar willen die in hun voordeel. Ten tijde van het feodalisme waren grote delen van het volk onkundig van de wet, hoewel bijv. het principe van gelijkwaardigheid al resulteerde uit de opvatting dat allen van Adam afstammen. Een goede beschaving heeft als kenmerk gelijkwaardigheid der mensen en verzet zich tegen aantasting daarvan. Het onderstaande concept van wet op verdeling komt voort uit dergelijk verzet. Ieder wordt dringend verzocht zich hierbij aan te sluiten en mede te werken aan totstandkoming van bedoelde nog verder te verbeteren wet welke onontbeerlijk blijkt gelet op de huidige verhoudingen met materiele kloven tussen rijk en arm tot vijftig miljard dollar wijd en eveneens wanverhoudingen in deelname aan beraad en zeggenschap.
  
ontwerp
                 wet op verdeling
 
beogend ieder te laten deelnemen in de welvarende samenleving op tenminste een materieel minimumnivo en tot overheersing leidende opeenhoping te begrenzen. Grondslag is art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, dat ook basis vormt van het Internationale Verdrag op Burgerrechten: "ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten". Dit behelst vrijheid van meningsuiting, vereniging, vergadering, godsdienst, onderwijs en onderzoek, reizen en verblijven alsook het recht op een minimale eigen plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen je wil daar munt uit afdwingen en recht op deelname in het arbeidsproces om inkomen en ontplooiing te verwerven.

Ten aanzien van medeschepselen moet minimaal gelden dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te vliegen, rennen of zwemmen. Elk dier zal zijn natuurlijke gang gaan, inbegrepen kalf en kuiken die bij hun moederdier willen zijn.
Bij elk kunstmatig verhard oppervlak, hetzij erf, straat, dak of kunstgrasveld zal hoog opgaand geboomte aangeplant worden ter compensatie van voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde.
Gebieden als het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de poolstreken dienen losgemaakt te worden van staten als ongestoord domein voor wilde flora en fauna. Op kleinere schaal zijn grenslijnen hiertoe te veranderen in mensenvrije grenszones.
 
strafbepalingen
Wie zich een titel toemeet wordt gestraft met ten hoogste vijf jaar dwangarbeid en verbeurdverklaring van goederen.
Wie funkties opeenhoopt ten nadele van zijn medemensen wordt als boven gestraft.
Wie goederen opeenhoopt, meer dan hij met tien medewerkers kan onderhouden, verliest het meerdere aan de staat.
Wie geld opeenhoopt, meer dan tien maximale te lande geldende jaarsalarissen, verliest het meerdere aan de Schatkist.
Overmatig rijke vreemdelingen (bijv. volgens de lijst van Forbes) zijn bij binnenkomst in het land verplicht per dag een pro mille van hun bezit af te dragen aan de Schatkist.
Ieder in een publieke funktie zal zweren of beloven art 1 der Verklaring volledig te respecteren en te bestrijden wie het saboteren, doch hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand.
Wie afhoudt van deelname aan referenda over hoofdzaken, waarna ondergeschikte gekozen vertegenwoordigers zorgen voor uitwerking en controle, wordt gestraft met maximaal 5 jaren gevangenisstraf of 2,5 jaren dwangarbeid naar keuze.
 
Toelichting:
                           Engeland en Amerika hebben een rangen en standenmaatschappij gebaseerd op adel en geld. Wij behoren consensus van gelijkwaardigen te verkiezen. Gebruik van de engelse taal doet wennen aan piramidale samenleving en is daarom op de universiteiten, etc. te weren.
Met name bij de politie blijkt toeloop van personen met fascistische instelling, niet attent op de bescherming die de wet verleent maar op het baas spelen en verbaliseren onder goedkeuring van de oranje-fascisten. Daarom moet deze politie verdwijnen en plaats maken voor algemene burgerwacht met vooropleiding militaire vorming om hoofd en handen te leren gebruiken, die begeleidt naar recht spoor. Eveneens zijn ambtenaren veelal handlangers van de oranje-fascisten en daarom weg ermee en heel het volk inschakelen in deeltijd om gezamenlijke taken te verrichten, hetgeen tevens een basisbeloning meegeeft.
Roulatie bij leidinggevende en vertegenwoordigende funkties is absoluut noodzakelijk om machtsopeenhoping te bestrijden en de duur van dergelijke funkties is derhalve te beperken tot ten hoogste twee termijnen.
Om ruimte te bieden aan rijkdom uit eigen arbeid en toch overheersing daaruit tegen te gaan is afbouw van vermogen een middel, bijv. 5% jaarlijks richting Schatkist of coco (collectieve, cooperatieve) ondernemingen.
Als ideaal geldt dat ieder kan aanzitten aan dezelfde rijke dis -zoals ook christelijke voorstelling van het rijk des hemels behelst- en vandaar wet op verdeling om in de fout gaan te voorkomen.
Art 1 der universele Verklaring heeft absolute gelding en is in overeenstemming met het Tweede Grote Gebod. Dit laatste gaat verder door anders dan te verbieden gebod op te leggen om de medemens te bejegenen als gelijkwaardige.           

Geen opmerkingen: