maandag 8 april 2013

in de moderne tijd

                     Valse docenten kweken domme studenten
 
Ben je al aangesloten? Bij de oranje-fascisten? Dat is goed voor je carriere. Fascisme is prima, want de gelijkwaardigheid van art 1 der Verklaring van de rechten van de mens is onzin. Ook niks voor 90% der parlementariers en die komen toch voor jullie op! Dat art 1 opzij schuiven is de kern van ons fascisme. Natuurlijk geen bruin fascisme zoals vroeger in Italie en helemaal geen zwart fascisme met holocaust. Ook niet rood fascisme met de russische verschrikkingen, maar oranje. Een piramidale samenleving is heel natuurlijk en die Uittocht van vierduizend jaar geleden? Ach, toen hadden ze nog geen vakbond voor het lagere volk. Echt waar, in vele kerken vertellen ze nog dat we allemaal van Adam afstammen en gelijkwaardig zijn, maar bijna alle dominees bidden voor de Amsbergjes. En de rechters, niet een uitgezonderd blijkbaar, zijn ook allemaal oranje-fascisten want zij verwerpen dat universele art 1 als ongeldig. Ben je nog een ouderwetse conservatief dan zul je de wet wel accepteren doch wil je die in jouw voordeel hebben. Eertijds bij de feodalen kende het volk de wet niet goed. Oprechte moderne fascisten gooien art 1 overboord om net als in de Natuur eigen belang van hun groep te promoten. Die hoogleraar mensenrechten op de UvA deed niet anders en wordt daarom zeer gerespecteerd.
Trek dus zoveel mogelijk oranje kleren aan en leg bloemen bij het standbeeld van Wilhelmina, vlakbij de UvA, die fijntjes de indiers onder de duim wist te houden. En neurie zachtjes:

          Diep in mijn hart
          wacht ik met smart
          de overgang van bier naar wijn
          als ik jullie baas zal zijn.
 
p.s.
         Een en ander kan opgevoerd worden als straattheater met een als professor geklede acteur die het bovenstaande onderwijst, een aanwijsstok in de hand waarmee hij af en toe naar een groot portret van Trix en het zoontje loopt, daar diep buigt en knielt om de stok -om mee te slaan- presenteert (neerlegt voor het portret).
Aan de linkerkant staat een oud, piepklein caravannetje, waaruit voor de aanvang van het onderricht een klein in het wit gekleed meisje komt met een ouderwetse grammofoon plus hoorn. Ze zet het ding aan en er klinkt met zang en muziek:
 
Humain par la sagesse
de Dieu le Createur
nous cherchons en noblesse
la liberte d'tout coeur.
Le droit pour chaque tete
s'appelle egalite;
sur Terre se rend une fete
plein de fraternite.
 
                melodie   g g g fis f e c
                                d d c' b gis a
                                g f e d d f
                                e g e d e d c
                                b_ d d g d f e
                                a gis gis a c' b
                                c' e g f e d f
                                a g e d e d c
 
Het publiek zal merendeels de tekst in een vreemde taal niet begrijpen. Als de professor uitgepraat is duiken in oranje geklede studenten op die het neurieliedje zingen, bis, bis; er vrolijk bij huppelend en dansend.
Zijn ze klaar dan draait het meisje bij de caravan weer de ouderwetse grammofoon, uit de tijd geraakt, en hoort men:
 
    Edel en hoog geboren
    als mens naar Godes beeld
    zoek ik rechtens behoren
    de vrijheid onverheeld.
    Om 's HEEREN aardse gaven
    te proeven met verstand
    bied ik mijn broeder haven,
    deel oogst in dit rijk land. 
 

Geen opmerkingen: