donderdag 25 april 2013

"rattenkoning"

 
Zouden die van de Telegraaf betaald worden voor hun oranje-propaganda? Indirect door toezegging van meer advertenties kraait er geen haan naar. Er geldt in dit land art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, ook al willen de rechters er niet van weten. Meer nog is er het Tweede Grote Gebod. En als oranje-fascisten op de kansels tegen Uittocht zijn, de piramidale samenleving liefhebben en gehoor vinden loopt NL geen honderd jaar achter, zoals de duitsers menen, maar vierduizend. Beatrix was staatkundig een lege huls, schadelijk voor werkelijke democratie want zij kwam niet in verzet tegen de echte machthebbers, op de achtergrond aan de touwtjes trekkende lieden, uit op eigenbelang. Dat zijn niet Rutte, die als loopjongen dan zus dan zo gaat, noch Asscher, de exponent van de carrierejagers welke art 3 der Grondwet minachten, het artikel dat verplicht tot open, eerlijke sollicitatieprocedures en ook roulatie inhoudt om ieder tot ontplooiing te laten komen. Bij de PvdA is wel heel duidelijk dat vrienden absoluut voorrang hebben.
Fascisme betekent de wet opzij zetten teneinde foute belangen van de eigen groep te promoten. Italie kende bruin fascisme gepaard met geweld. Er kwam zwart fascisme op met holocaust en het communisme ontaarde in de verschrikkingen van rood fascisme. In feodale tijden kende het volk de wet nog niet goed, hoewel het van Adam afstammen en dus gelijkwaardig zijn alom bekend was. Het Heilig Roomse Rijk waartoe onze streken behoorden achtte naar voorbeeld van het oude Rome niet op ethniciteit, rang, taal of cultuur; maar ja, schurken proberen altijd hun slag te slaan. Conservatieven respecteren wel de wet doch willen die in hun voordeel zien.
Wie zijn het dan achter de schermen die in feite het land regeren, domineren naar hun smaak en voordeel. Het moet een soort rattenkoning zijn van ongeveer gelijkgezinde anti-democraten, hecht met elkaar verbonden, maar wel geestelijk tenonder gaand, gemeten aan het 2e GG, etc. Val hen bij door je in oranjekleding te hullen. Of hijs je groene wimpels op de torens, doe je een groene sjaal of sjerp om met daarop in goud de woorden "vrijheid, gelijkheid, broederschap"?
Toen Philips II afgezet werd gebeurde dit door de staten-generaal. Wat we daarvan thans hebben is dus voor 90% als fascistisch te kenschetsen; het souvereine volk hoort te beraden en te besluiten over hoofdzaken, dat goed te doen valt via referenda, waarna het ondergeschikte parlement zorgt voor uitwerking en controle. Zulks behelst afdaling uit de top der huidige piramidale maatschappij en ze hebben weinig trek. Beatrix A. verdient afzetting omdat zij als staatshoofd verplicht was de wet, art 1, te handhaven, maar dat niet wilde, onbekwaam was en in ruil voor geld en status de rattenkoning zn gang liet gaan. Zaterdag aanstaande is een mooie dag om alvast lokaal te beginnen het mens af te zweren, de laan uit te sturen en idem het zoontje. Alles op een nette, eerlijke manier. Nederland kan best een tijdje zonder staatshoofd maar dat art 1 mag nooit ontbreken, nooit weggemoffeld worden. Niet door hoge heren, niet door een meerderheid en dat een soort stiekume rattenkoning, bazen van B. A.en W.A., daarmee bezig is moet ook als ongepast aangemerkt worden. Laat evt een surinaamse schoonheid een tussentijdje het land in de Gouden Koets doortoeren voor representatie.
 

Geen opmerkingen: