vrijdag 26 april 2013

de republiek

De universele Grondwet luidt: ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten. Dat houdt automatisch blijvende gelijkwaardigheid in, want bij geboorte is er nog geen benul. Dit artikel der universele Verklaring van de rechten van de mens impliceert allerlei vrijheden, zoals van godsdienst, vereniging, vergadering, onderwijs, en rechten zoals deelname aan beraad en besluit. Hetgeen over hoofdzaken kan via referenda, waarna een ondergeschikt parlement of raad zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle. Het behelst ook recht op participatie in materiele zaken, met name recht op een eigen minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen je wil daar munt uit slaan. En gelegenheid om bij te dragen aan de noodzakelijke arbeid, zich hierin te ontplooien en daaruit inkomen te verwerven.
In Nederland wordt deze internationale Grondwet, kern ook van de verklaringen der Europese Unie en grondslag van het Internationale Verdrag op Burgerrechten, niet gerespecteerd door de huidige rechters die daarom moeten verdwijnen; niet gerespecteerd door 90% der parlementariers die valselijk voornemens zijn op 30 april een eed af te leggen. Zij moeten beseffen dat Beatrix A. en Willem A. staatkundig lege hulzen zijn met bazen achter de schermen als een soort rattenkoning. Ter verontschuldiging van diverse volksvertegenwoordigers zij opgemerkt dat ze terzake onwetend, dom zijn en gehouden worden. Hierbij spelen de media een zeer negatieve rol. Om het kwaad tegen te gaan en de het volk bedriegende samenzweerders op de achtergrond hun posities te ontnemen is het noodzakelijk om voor elke openbare funktie een limiet te stellen van ten hoogste twee maal vier jaren. Dit bevordert tevens de roulatie zodat er betere vertegenwoordiging van en uit de bevolking komt. Zulke roulatie dient mede als voorbeeld voor roulatie van banen zodat de werkloosheid tot nul daalt en de tegenwoordige onvrede in een piramidale maatschappij verdwijnt om plaats te maken voor cooperatie in een non fake democratie van gelijkwaardigen.
Het is evident dat maximale welvaart bereikt wordt wanneer ieder zich ten volle vermag te ontplooien en daartoe is remmende overmaat aan macht en geld in verkeerde, egoistische handen tegen te gaan.  Voor het onderwijs aan de jeugd is het van groot belang dat de voorgenomen stuitende vertoning op 30 april gestaakt wordt. Waarin immers valse eden afgelegd zullen worden -aan iemand die zijn menselijke waardigheid verkocht voor geld en status, zich niet bewust is van de plicht van het staatshoofd om de wet te handhaven, in feite knecht is van een soort onderling hecht verweven rattenkoning met Rutte als loopjongen. Vals omdat een echte eed inhoud heeft. Dit behoort er gezworen of beloofd te worden: Ik zal art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens volledig respecteren en bestrijden wie dit saboteren, doch hierbij nooit een oog uitsteken voor een uitgeslagen tand. Met als logisch vervolg afzetting van Beatrix A. en uitroeping der Republiek van gelijkwaardige burgers. Pas dan zal het feest zijn:
        Humain par la sagesse
        de Dieu le Createur
        nous cherchons en noblesse
        la liberte d'tout coeur
        Le droit pour chaque tete
        s'appelle egalite
        Sur Terre se rend une fete plein de fraternite
 

Geen opmerkingen: