dinsdag 16 februari 2021

CDA, CU

                                   Het CDA meent het goed met de jeugd en "wil in 4 jaar tijd de armoede onder kinderen halveren".
Vergelijk dat eens met de politiek hieronder gesignaleerd. Een deel van het publiek zwijgt liever over de huidige gang van zaken om slapers niet wakker te maken en ongestoord zich te verrijken.
De ChristenUnie "wil armoede bestrijden met hoger minimumloon, hogere bijstand en zo snel mogelijk een woning". Rijmt dat met de wens van het parlement begin vorig jaar om inkomensverbetering te verkrijgen welke voor de afgevaardigden -die al overhouden- flink hoger in eurootjes uit zou pakken dan aan de onderkant van de samenleving? Zo snel mogelijk een woning wordt tegengewerkt door prijsopdrijving dankzij de Europese Centrale Bank (zie onder) en door inflatie (als gevolg van overmatige geldverruiming) van het spaargeld dat minder draagkrachtigen niet goed kunnen beleggen en daarom op de bank hebben staan.
De lijsttrekkers van CU en CDA steunen dat het demissionaire kabinet de touwtjes in handen blijft houden en voortgaat met .... verbreding van de bekende kloof. Knijpen die lijsttrekkers de kat in het donker dan moeten zij weg; idem weg in geval van onkunde.
Die CU heeft wel honderd goede voornemens -meestens doekjes voor het bloeden of vage algemeenheden- op de standpuntenlijst, maar handelt blijkbaar in strijd met de beginselen door in het kabinet Rutte te blijven zitten. 
Het CDA vereert volgens menig waarnemer ook de Mammon.
En de nummer één van de SGP heeft al een paar miljoen uit de Schatkist te pakken. Wil nog meer.

       knoeien aan de euro
                                                            Geld dat door de rijken, die overhouden, aan de staat wordt uitgeleend heeft doorgaans een flinke looptijd. Daarom kan dit gebeuren ook beschouwd worden als een tijdelijke koop van bezittingen der staat, zoals infrastructuur, zwembaden, etc. De opbrengst daarvan voor de uitleners is bij de huidige rentestand voor obligaties minimaal. Daarom hebben deze welgestelden baat bij het opkopen door de Europese centrale Bank van staatsschulden. Zo krijgen zij immers armslag om op de particuliere markt fraai renderend onroerend goed te verwerven en idem aandelen. De ECB drukt daartoe bankbiljetten (of maakt giraal geld), veel meer dan nodig is voor de primaire functie van het geld de ruilhandel. Deze briefjes van tienduizenden en honderdduizenden eurootjes komen dus terecht bij de rijkelui en niet in de rij voor de voedselbank of in het loonzakje van vakken vullende jeugd. De vraag naar brood neemt ondertussen niet toe en voor zulke artikelen is er weinig inflatie, doch des temeer geldontwaarding geschiedt op de huizenmarkt en op de beurs. Sommige economen willen dat de ECB de staatsschulden wegstreept. Dat wordt met gejuich ontvangen door de kapitalisten en hun vertegenwoordigers in de parlementen, mensen die allemaal minstens een ton pakken en overhouden om vermogen op te bouwen. Aldus worden de rijken, inbegrepen institutionele spaarders, vrijgesteld van de extra belasting die nodig is om het door de ECB uitgeleende geld terug te betalen en waar modaal en daaronder de centen niet voor heeft. Lees dat ze die briefjes van tien- en honderdduizend weer zouden moeten inleveren bij de fiscus. In Spanje zijn er enige tientallen miljardairs en dan ook wel vele miljonairs. Zodat geld uit Noord Europa naar gindse staatskas helemaal niet nodig is. Slechts dient om de rijken daar te sparen voor extra belastingen. Zo ook kan de bovenmodale italiaan zich een superluxe auto blijven veroorloven. De bevolking is er rijk genoeg om de Schatkist te doen overlopen, bijv. door de staat een aandeel in hun huizenbezit te geven (als belastingheffing). Die kan de belastingmijders zo uitpersen dat zij alleen nog in kleine Fiatjes kunnen rijden.
Maar dat zou een wel heel slecht voorbeeld zijn voor wie de macht en het geld hebben in Nederland en zij zullen er alles aan doen om zoiets te verijdelen. Daarom ook geen republiek met een gekozen president en bindende referenda maar liever loopjongen Rutte om nivellering te voorkomen. Derhalve uit eigen belang solidair zijn met de miljonairs en aspiranten in het Zuiden! De pinaarders in Suriname behoeven geen geld want zij hebben toch prachtige natuur. Een slavernijmonumentje kan er uiteraard wel van af. Geld van het Rijk om op de duizend meter hoge Tafelberg met aangenaam klimaat geld in het laadje brengende vakantiedorpen te stichten is momenteel helaas niet voorradig. Schooljeugd zou daar vier weken kunnen doorbrengen om de tropen te leren kennen. Dat weegt op tegen thuis twee maanden in de klas. Is dus niet mogelijk; ze moeten maar tevreden zijn met door rijke pa of het Rijk betaalde studietripjes en conferentietjes her en der in de wereld of met de plaatselijke voetbalsupportersclub.
De euro valt gezond te houden door de haves niet te begunstigen maar in tegendeel flink af te romen. Wij hebben jammer genoeg geen minister die zulks wil en aan kan.           

Geen opmerkingen: