woensdag 24 februari 2021

naleving van de wet

                  gijzelend ophokken
Onze Europese Unie bevestigt in de preambule gelijkwaardigheid en dit behelst automatisch recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda. Op de universiteit wordt het de studenten onvoldoende bijgebracht zodat de professoren forse verlaging van hun salarissen verdienen. Kabinet, parlement en de in theorie onafhankelijke Justitie negeren dat grondrecht met als resultaat ontwikkeling richting een neo-feodale maatschappij met ter plaatse burgemeesters als knechten van "Den Haag". Zij laten beboeten wie tegen de wil van Rutte & Co buitenshuis verblijft. Wet moet zinvol zijn en daarom is goede controle op naleving noodzakelijk. Dat kan met technische hulpmiddelen zoals straks een chip in je identiteitsbewijs of gewoon met een "modern" mobieltje. Merk op dat driekwart van de bevolking 's avonds laat doorgaans thuis blijft en er daarom weinig moeite mee zal hebben om te stemmen voor dan verplicht ophokken. Echter is onze basiswet in die preambule gewichtiger: Onnodig je vrijheid beperken is een vorm van gijzeling, valt in de categorie vrijheidsberoving en is te belonen met gevangenisstraf. Het onnodige van ophokken is evident waar je in je eentje buitenshuis vertoeft en als je de juiste anti-covid maatregelen neemt om besmetting te voorkomen. Hetgeen op allerlei manieren kan zonder te vervallen tot gijzelende dwang zoals heel vaak al voorgesteld.
Zijn we dieren, bijvoorbeeld schapen met rondom honden, die de geestelijke vrijheid niet zozeer behoeven? De OBA in Amsterdam had een systeem met mandjes om de bibliotheek open te houden -dat kan dag en nacht ter spreiding van de bezoekers- en het werkte prima. Door onnodige, kwalijke -veel mensen hebben geen geld voor de krant en gebruiken ook de computers in de bieb- sluiting worden velen achteruit gezet. De veel verdienende parlementariërs hebben daar geen last van; zij vertegenwoordigen meer hun eigen financiële klasse dan beneden-modaal. Dat blijkt ook uit hun instemming met het opkopen door de Europese Centrale Bank van slecht renderende leningen van mensen die geld over hadden om aan de staat uit te lenen en in normale tijd met goede rente zich daarmee verder te verrijken. Zo kunnen die vermogenden het vrijkomende geld besteden aan winstgevende aandelen en onroerend goed. Er circuleren zelfs voorstellen om de oude staatsschulden weg te strepen: dat vrijwaart die rijken van meer belasting betalen om de door de ECB aan hen verspreide overvloed van bankbiljetten te compenseren. Ondertussen krijgt de kleine spaarder bij de bank nagenoeg geen rente meer maar zal wel getroffen worden door de prijsopdrijving georganiseerd door die ECB met het bijdrukken van bankbiljetten (vaak in de vorm van giraal geld).
In de verkiezingsprogramma's worden belangrijke zaken verzwegen, zodat de bonzen met onevenredig veel macht en geld hun posities kunnen handhaven. Wordt Nederland bijvoorbeeld een republiek met gekozen president en bindende referenda dan zal daar een nivellerende werking van uit gaan. Omdat het merendeel der bevolking er wel 5000 euro bij wil door de hogere inkomens met een tien mille te verlagen! Helaas hebben we te maken met rechters die de grondslag der wet -vrijheid en gelijkwaardigheid- niet accepteren doch slaafs de politici/baronnen/Achterkamertjes volgen. Zie het geknoei waarmee zij in strijd met het belasting betalen naar draagkracht multinationals begunstigen. En idem rijke landgenoten waaronder zijzelf via de aftrek pensioenpremie die, hoe kan het anders als veelverdieners aan de macht zijn, beneden-modaal op achterstand zet. Begin vorig jaar was het de bedoeling om de inkomens van de "afgevaardigden" met een duizend euro te verhogen, terwijl de middenmoot iets minder zou krijgen hoewel in percenten meer. De minderen werd een paar honderd gegund plus evt. voedselbank en subsidie her en der door ambtenaren zus en zo. Bedenk ook dat in die NL-republiek er 1500 miljard spaargeld is, meer dan nodig om het grote bedrijfsleven te collectiviseren en misstanden zoals te lage lonen en plofkippen in supermarkten weg te doen. Spaargeld = aanspraak op toekomstige productie. De niet democratisch gecontroleerde managers van de pensioenfondsen zorgen voor een scheve verdeling van zulke aanspraken met veel meer voor wie al veel hebben en minder voor degenen die soms tekort komen. Het gevallen kabinet ging niet weg maar blijft zitten en ook hier is er sprake van groot bedrog: Want de kleine luyden van de christelijke partijen worden weggedrukt door de rijke welbespraakte vooraanstaanden in hun partijen. Eertijds beoogde de Vrije Universiteit uit hoofde van de Bijbel hen stem te geven door ontwikkeling. Maar thans zijn daar atheïsten die bepalen en ook voor hen is het hemd nader dan de rok. Zij weigeren de beneden-modalen bij CDA, CU en SGP te helpen en zo kunnen Rutte & Co doorgaan met hun dwingende kapitalistische aanpak: De bieb dicht is toch leuk voor het personeel dat de vrije dagen vol doorbetaald krijgt en dat de vrijheid van pers en meningsuiting ook een ontvangende kant heeft: ach. De redacteuren van de media zitten niet in de categorie onderaan de maatschappelijke ladder en het is hun heimelijk belang om geen slapende honden wakker te maken. Een verkochte krant levert geld op, die in de bieb niet.

Geen opmerkingen: