zaterdag 13 februari 2021

even opfrissen

                Hallo middenmoot,
                                         Stem niet op lieden die met elk jaar een ton uit de Schatkist al een miljoen vergaard hebben. Want dan blijven ze zitten om nog meer te pakken en ze hebben vriendjes om mee te laten snoepen. Kies je dat soort mensen in de Tweede Kamer dan blijf jij ondergeschikt, ondergeschikt dus, tweederangs eigenlijk. Hoewel je dan boven het derde deel van de bevolking staat dat onderaan op de maatschappelijke ladder vertoeft en soms naar de voedselbank moet en veel ambtenaren heeft die jij betaalt om hen subsidies te geven. Maak een rekensom: Wil je de republiek met een gekozen president die bindende referenda organiseert dan krimpt de hoogte van de nederlandse maatschappelijke piramide doordat de oude bazen in de Achterkamertjes verdwijnen en er nivellering zal optreden. Dit laatste kan betekenen 5000 euro erbij voor de laagbetaalden en tienduizend euro minder voor het bovenmodale derde deel van de bevolking. Bij de middenmoot verandert er dan niet zoveel behalve dat er volop ruimte ontstaat om naar boven te stijgen als de hebzuchtige heerszuchtige oude garde weg is. Kortom aanzienlijke verbetering van je ontplooiingskansen en bovendien een socialer met elkaar omgaan. De hond wordt minder belangrijk voor de nu eenzamen en het roofdier kan geweerd worden uit park en bos waar het klein wild verjaagt. Een kind ziet er thans geen andere viervoeter dan een in een boom vluchtende eekhoorn.
Hoi, rooie jongeren,
                                      Jullie krijgen van de partij als die het voor het zeggen heeft wel 5 of misschien 10 % loonsverhoging en wat al niet verder.
Helaas zitten er voor jullie geen leuke reisjes in, betaald door rijke pa of het Rijk naar conferentietjes dit en dat en studieprogrammaatjes overzee zus en zo. Maar voetbal is toch ook leuk en hoe kun jij je wel niet uitleven in de supportersclub. Wel netjes de aanwijzingen gehoorzamen toch. En wees de Evangelische Omroep dankbaar voor de blijde boodschappen langs de lijn.
                                   

Geen opmerkingen: