zondag 21 februari 2021

...............Meer woningen?

     waar?
            Het is niet voldoende om in de krant de verkiezingsprogramma's der partijen te vergelijken. Nodig is ook overzicht van wat er ontbreekt.
Per saldo ademen de gepresenteerde programma's acceptatie van een monarchistische semi-feodale maatschappij waarin het staatshoofd niet in staat is om de (beschermende) wet (die preambule over gelijkwaardigheid) te handhaven maar Achterkamertjes en hun loopjongens de dienst uitmaken vooral ten bate van henzelf en de vrienden. Binnenkort zullen er behalve voor vee ook wel chips voor het menselijke oor beschikbaar komen. Dan hoef je geen paspoort of rijbewijs op zak te hebben voor identificatie. Dat scheelt een hoop controlerend personeel en kosten bij de avondklok en ontvangst van bezoek.
Merk op hoe versluierd wordt de "kloof" en diens gaande verbreding; De ECB koopt met instemming van Rutte & Co weinig renderende beleggingen op zodat de eigenaars zich kunnen verrijken met aandelen en pandjes. Terwijl de kleine spaarder die aangewezen is op de bank daar geen rente meer krijgt.
Hieronder iets over een onjuist, dus fout programma van de Partij voor de Dieren. Juist deze partij zou tientallen zetels kunnen behalen met goede politiek omdat bepaalde andere partijen nu vooral stemmen krijgen van ontevreden kiezers. Die anders willen maar vaak niet weten hoe en nog geen werkelijk interessante programma's aangeboden krijgen.
                                     Met DNA-registratie zijn er op goede wijze sancties te nemen tegen overbevolking. Ook valt zo familie en staat van migranten, met name voor kinderen te achterhalen, die plicht hebben tot zorg meer dan een vreemd land. Dubbele nationaliteit is verwerpelijk daar het van twee walletjes eten vergemakkelijkt en discriminerend uitpakt jegens anderen. Deze punten komen niet duidelijk naar voren in het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren. In feite wordt er een slecht programma gepresenteerd omdat doorvoering van gelijkwaardigheid, inbegrepen ontplooiingskansen ontbreekt. Echte gelijkwaardigheid vereist als staatsvorm de republiek met gekozen president en bindende referenda. Waarbij geldt dat na een miljoen uit de Schatkist gepakt de beurt aan een ander toekomt. Thans heeft Nederland een semi-feodale structuur met bobo's aan het woord en aan de macht. Alle partijen blijken zich hierin te schikken met in deze piramidale maatschappij twee ton voor de minister, een miljoen voor grote bazen, vijftig duizend voor de warme bakker en de knecht met minimumloon krijgt toeslagen. Zulke ongelijkwaardigheid is in strijd met de grondleggende preambule der Verdragen van de Europese Unie. Kabinet, parlement en Justitie schenden dat volop en zelfs gaarne om de eigen positie te verbeteren ten koste van de medemens. Geen wonder dat dan het dier ook minderwaardige status toegemeten wordt. De beesten behoeven ruimte en daarom moet de mensheid zich inperken. In een goed programma hoort opgenomen te worden:
Voor elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen.
Het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya zijn los te maken van staten gelijk Antarctica om puur domein voor wilde flora en fauna te zijn. 
Grenslijnen kunnen veranderd worden in mensenvrije grenszones.
Bij huis is hoog opgaand geboomte aan te planten ter compensatie van door kunstmatige verhardingen verloren gegane vruchtbare aarde.
Verminkingen zijn zwaar te bestraffen.
Het kalf bij de koe. Kuikens bij de kloek.
Honden uit park en bos want het zijn roofdieren die het wild verjagen en de Natuur grondig verschralen.
De ruimte mag in ons land niet verder verkleind worden met nog een miljoen woningen erbij en dan fikse groei van de bevolking. Bij samenwoning zonder korting op de AOW komen er mogelijk duizenden woningen vrij. De ECB nam nagenoeg niet renderende obligaties over zodat welgestelden -die niet naar vermogen afdragen aan de belasting maar overhouden- aandelen en huizen konden kopen met prijsopdrijvend effect.
    Tijdens de Volksverhuizing trokken europese stammen naar noordwest Afrika. Thans is er zodanige wereldcultuur dat etniciteit en religie weinig hoeven uit te maken voor de vestigingsplaats van individuen. In de Benelux verblijven bijna een miljoen marokkanen. In het land van herkomst is voldoende ruimte voor remigratie maar de economische toestand is daartoe niet aantrekkelijk. Ouderen onder hen kunnen wellicht voorzien van een zak geld bij vertrek woningen vrijmaken. Naar verluidt kost een goedkoop nieuw huis bij ons aan zuivere bouwkosten niet veel meer dan een ton. De prijs wordt stukken hoger door het slaatjes slaan: de gemeente wenst een hoge grondprijs, de projectontwikkelaar ambieert rijkdom. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen tegenover de Canarische Eilanden drie metropolen gebouwd worden met rondom groene zones gedrenkt in afvalwater voor recreatie, dieren, tuinbouw wetenschappelijk onderzoek. Alles op zonne-energie, ook openbaar vervoer in gondels boven het maaiveld. Daarvan ware de eerste onder NL-wetgeving te brengen -anders willen we er misschien niet naar toe- met rondom tienduizend vierkante kilometer te ontwikkelen woestijngrond. Vergroting van het Rijk dus, terwijl de beide andere geschonken worden aan Marokko en de Westsaharanen. Lelijke steden en dorpen kunnen dan krimpen; wel is er ruimte vrij te houden voor een latere centrale megastad op de horst van de grote breuk in het rivierenland.
Plan B van de Partij voor de dieren schiet schromelijk tekort in visie op ontwikkelingshulp als boven die voor mens en dier goed uitpakt. Dat plan bevat tal van algemeenheden die in een beschaafde natie vanzelf spreken en gerespecteerd worden. Nodig is duidelijkheid over verandering naar de republiek met strikte gelijkwaardigheid en verwerping van macht der baronnen in Den Haag die je straks nog een chip in je oor aanpraten omdat dit kostenbesparend is bij controle hoeveel bezoekers je ontvangt. Laat Nederland samengaan met de Benelux en Scandinavië in een sterke progressief blok binnen de EU. Om particuliere vermogens (= zeggenschap) te beperken tot een honderd miljoen; om te helpen het inwonertal van staten onder de vijhonderd miljoen te brengen zodat buren geen angst aangejaagd wordt. Om staatschulden waarop de rijke uitlener rente krijgt en er dus nog rijker van wordt te vervangen door belastingheffing bij wie over heeft, zoals de tientallen miljardairs in Spanje en italianen die graag een Lamborghini kopen. Merk op dat de via de pensioenpremieaftrek bovenmodaal bevoordeeld wordt in strijd met de door het soevereine volk gewilde belastingheffing naar draagkracht. Het is een soort flessetrekkerij. Bij correctie met terugwerkende kracht verdwijnen staatsschuld, kan de AOW met honderden eurootjes per maand omhoog en is er uit de pot van 1500 miljard ruim voldoende om het grote bedrijfsleven te collectiviseren met hoger loon voor den arbeider en winstdeling.
Ongeveer een derde van de bevolking is tegen verandering omdat het de eigen bovenmodale positie zou aantasten. In de Tweede Kamer krijgt men een ton aan inkomen en wil bijgevolg ook niks wezenlijk anders. Bij CDA en ChristenUnie worden de kleine luyden weggedrukt door de welgestelde vooraanstaanden. Indien dat ophoudt blijft er geen rechtse meerderheid over! 
Dan wordt het tijd om een betere verkiezingsaffiche voor te stellen:
                    
                         Partij voor de Dieren
                    v o o r   m e n s   e n   d i e r
republiek
bindende referenda
weg met Achterkamertjes en neo-feodalen
DNA registratie ter wille van ruimte voor mens en dier
erkenning aanspraken van wild en vee
varkensboeren naar de Baltische bossen
woningen tegenover de Canarische Eilanden
meer geld laag op de maatschappelijke ladder, rijken beknotten
weg met atoomwapens (en Poetin's)
minder politie, opleiding jeugd voor bewaren orde
collectivisering in plaats van wreed kapitalisme




Geen opmerkingen: