vrijdag 19 februari 2021

wet en democratie

          plicht van advocatuur en Justitie
                                         In een werkelijke rechtsstaat neemt het soevereine volk deel aan beraad en besluit, geheel overeenkomstig de preambule van de Verdragen der Europese Unie, die gaan vóór nationale regelgeving. Grondslag en belangrijkste wet is art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens en als je niet op z'n minst bindende referenda hebt dan ben je niet werkelijk gelijkwaardig. Dan word je overheerst door een parlement van welgestelden en hun vriendjes. Die de leugen verspreiden democratisch te zijn doch middels belastingaftrek de rijken bevoordelen. Zie hierover het toegezonden copietje of zoek op de website hieronder genoemd. Bewust de Europese Verdragen schenden is een misdrijf en verdient bestraffing. 
De volkswil hoort wet te stellen om redelijke verhoudingen te krijgen. De geldigheid van wat een meerderheid wenst is evenwel beperkt en moet wijken voor "natuurrecht", waaronder te verstaan is niet anderen schadende ontplooiing van mens en dier. Dan is het huidige verbod om 's avonds laat buitenshuis te vertoeven absurd. Immers is er geen risico op schade groter dan vermijdbaar met afstand houden, selectieve inenting, mondkapje, enz. , behalve voor wie zich daar niet aan houden en objectief gezien vrij zijn om zich aan enig gevaar bloot te stellen mits ontziend wie daarvan niet gediend is. Dit geldt uiteraard ook voor hun honden die wild op- en verjagen, de Natuur grondig verstoren en verarmen.
In het bijzonder is het laakbaar om bibliotheken dicht te houden, want met meer personeel kan er dag en nacht gezorgd worden voor niet intensief redelijk gebruik. In het geestelijk bijhouden van het gebeuren en zich ontwikkelen heeft de bieb een belangrijke rol voor mensen in kleine woningen en met weinig geld. De brutale agressie van de bonzen in Den Haag tegen de gebruikers van dit stuk van hun domein -dreigen met boete, strafblad en meer- is buitengewoon verwerpelijk. Temeer daar demissionaire figuren daar de hand in hebben, die niet plaats willen maken voor gezonde benadering door bekwame nieuwe bestuurders. De OBA in Amsterdam had een systeem met mandjes dat prima werkte. Het personeel protesteert helaas niet tegen de sluiting en zal de doorbetaalde vrije uren wel fijn vinden. Zij zouden eens een goed boek uit de bibliotheek over vrijheid moeten lezen. Ook de advocaten komen niet werkelijk op voor de rechten van de mens zoals verwoord in de universele Verklaring maar zijn bovenal geïnteresseerd in centen. Uit hun kring komen de rechters voort en die blijken slaafs te volgen wat kabinet en parlement van "haves" willen in plaats van de wet, het Verdrag strikt te handhaven zoals een onafhankelijke macht past. En plicht is!

Geen opmerkingen: