dinsdag 2 augustus 2022

deskundigheid op BZ nodig

met wisseling van de wacht
           Bestaat er in Den Haag een baantjescarrousel? Dat zou in strijd zijn met art 3 der Grondwet: ieder is in overheidsdienst benoembaar. Dit zal toch geen loze versiering zijn? Wat harmonieert met art 1 der Grondwet, hetwelk verbiedt bekwamere mensen te passeren, achter te stellen? In de NRC zijn de verhalen van Carolien Roelants meestal attractief. Als het mens dat nu op buitenlandse zaken zit en ons vernederend met een hoofddoek om kroop voor vreemden verdwijnt en C R daar de leiding krijgt, wat zou zij dan doen?
Ik weet wel een nuttig lijstje te maken: 
Punt 1 roulatie na maximaal tien jaren uit Onze Schatkist verkregen te hebben. Zo raken we ook mooi die loopjongen van de regenten kwijt. Zich niet willen conformeren aan de Verdragen der EU is altijd al goede reden om deze figuur af te danken. Immers legt de preambule van deze verdragen, die gaan vóór nationale regelgeving, onze gelijkwaardigheid vast. Lees recht op deelname aan beraad en besluit zoals prima te doen middels referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Tussen haakjes zullen ook de rechters vervangen moeten worden gelet op hier genoemde door hen toegelaten schendingen. Waarbij nog komt het accepteren van enorme belastingontwijkingen, ook binnenlands met overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben via de aftrek pensioenpremie. Zou dan mevrouw Roelants beter passen in het Catshuis om meer te verrichten?
Verder met het lijstje: Het Amazone-oerwoud, de Himalaya, de Sahara, de Noordpoolstreken los maken van staten gelijk Antarctica ter wille van ongestoorde flora en fauna. De NAVO verkleinen met mogelijk opslag van 's werelds kernwapens in Noorse fjorden (om meteorieten te vernietigen). In mei 1940 konden de Duitsers niet met militaire middelen winnen door te kleine inzet. Toen besloot Berlijn tot terreur; hoe zou het Scandinavië in de toekomst kunnen vergaan? Bij ons niet meer straaljagers maar militaire vorming van alle jongeren om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en dagelijks orde te helpen bewaren. Opleidingen als vroeger ridderzonen kregen, leuk en leerzaam. Streven naar een Unie van de Benelux en de Scandinavische staten om een sterk progressief blok te vormen; met in Nederland autonome landsdelen voor meer invloed van gewone mensen en ter spreiding van verkeer aantrekkende functies. Een maximum van 500 miljoen burgers per staat om de buren niet te verschrikken. Voor Peking geldt dan afzien van Taiwan, Tibet, Oigoerië, de Zuid-Chinese zee. Verplichte DNA-registratie om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. De nederlandse ambassade naar Jerusalem in het kader van een groot Israël of A/Ibrahamië met een autonome Westbank, waarin niet meer dan een derde joods en in het overige niet meer dan een derde arabisch. Of vrijwillige emigratie van arabieren naar landen waaruit de joden verdreven werden en aldus eindelijk balans bereikend. De opzettelijke bevolkingsexplosie om de Israëli's in zee te drijven mag niet buiten beschouwing gelaten worden. Onmiddellijke afschaffing van dubbele nationaliteit, welke zeer discriminerend is voor autochtonen die maar in 1 land terecht kunnen. Dit zal uitgaande migratie bevorderen en allerlei problemen binnenlands doen verdwijnen. Eventueel met een zak geld mee voor zowel auto- als allochtonen, want is goedkoper dan een huis bijbouwen. Daarenboven in ruil voor verblijf van bijna een miljoen marokkanen in de Benelux vergroting van ons Rijk (anders wil er niemand naar toe) met veertig duizend vierkante kilometer nagenoeg lege woestijn tegenover de Canarische Eilanden. Om daar een prachtige metropool te bouwen met rondom groen gedrenkt in afvalwater voor recreatie, dieren en tuinbouw. Ook opwekking van zonne-energie. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen er drie grote steden gebouwd worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Remmend nationalisme valt met veel goede woorden te bestrijden. 
Een krachtige figuur naar Brussel sturen om de Europese Unie haar macht te doen gebruiken in verre landen waar het mis is. Nog iets vergeten? Vul dan aan. 

Geen opmerkingen: