maandag 11 maart 2024

Hi ha ho

                                                        Hi ha ho zingen de kindertjes elke week in de openbare bibliotheek te Buitenveldert, Amsterdam. In plaats van een stevige psalm zoals nr. 82 berijmd, waar de jeugd later wat aan heeft ook al snappen zij het nu nog niet. En ook heel veel nederlanders van allerlei leeftijd niet, want zij spannen zich niet in voor een betere regering, die de samenleving leidt en optilt. De beheerder van die bieb merkt kennelijk het enorme lawaai van die nog niet lezende en af en toe krijsende mensjes niet en zal wel denken dat wij het ook niet horen als we aandacht proberen te schenken aan het geschreven woord. 
Wie ook veel herrie maken zijn de kopstukken te Den Haag, bezig met formatie. Terwijl zij best weten wat de meerderheid van het volk wil: nivellering. Geen miljardairs meer maar afroming richting Schatkist. Zeggenschap van de werknemers in plaats van aandeelhouders met hun ceo-knechtjes om onnodige, vervuilende, verkeerde producties zoals Lamborghini's voor particulieren in plaats van te huur op racecircuits, te vermijden. Hiertoe de vijftienhonderd miljard euro nu buiten onze zeggenschap bij de pensioenfondsen gebruiken. Ook na enige info en overreding heffing op producten uit lagelonenlanden om dat in gindse AOW-potten te storten. Da's dringender nodig dan een slavernijmonument. 
Wie kan als gekozen president der Nederlandse Republiek met voorbijgaan van het Haagse baantjescarrousel bekwame ministers zoeken om het land beter leefbaar te maken door emigratie te bevorderen; met voorrang voor wie genieten van dubbele nationaliteit, welke immers volstrekt niet in overeenstemming is met art 1 der Grondwet omdat het autochtonen op achterstand zet. In arm buitenland woningen bouwen is voor ons voordelig en helpt gindse ontwikkelingen. Primaire taak van een goede regering is afschaffing van de bio-industrie. Je kunt drie keer meer voor de melk betalen en moe koe mag dan haar kalf bij zich houden als je niet egoïstisch steeds een grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende auto begeert. Niet alleen moeten het Amazone-bos, de Himalaya, de Noordpoolstreken, de Sahara aan staten onttrokken worden gelijk Antarctica domein is voor ongestoorde fauna maar tussen Almere en Hoorn past een heuvelige wal (met volksbuitens), waarachter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. 
Och, blijf je liever suffen of voetbal kijken en je laten bedotten zoals via het huidige pensioenfondsensysteem? Dat is een instrument om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben, doch kans zien via de aftrek pensioenpremie niet naar draagkracht belasting te betalen. Geen professor die daarover rept? De hebzucht regeert ook op de universiteit. 
Elke burger heeft wegens onze gelijkwaardigheid recht op deelname aan beraad en besluit. Zoals prima te doen op volksvergaderingen en via bindende referenda. Waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle. Maar dat willen de veelverdieners in de Tweede Kamer niet. Het beste lijkt om in beleidsbepalende functies niet langer dan acht jaren uit Onze Schatkist salaris te betalen. Dat bevordert roulatie welke in een echte democratie onmisbaar is. Er bestaat al eeuwen een Raad van State, die echter vaak bemand wordt door slechteriken. Niet genegen tot optreden tegen slavernij, achterstelling van vrouwen, idem van "inlanders". Nu verzakend, net als de SER en de Nederlandse Bank om kleine spaarders te beschermen tegen inflatie door hun geld te laten stallen bij een Rijksbank, die compenseert voor inflatie zodat hun koopkracht behouden blijft. Bij gebreke hierin is er een stroom van vele miljarden richting boven-modalen. Die weten te beleggen in waardevast goed en aandelen.
Het voorgaande bij elkaar genomen valt te concluderen dat, zoals altijd al, Nederland beheerst wordt door welgestelde regenten en hun meeprofiterende aanhang. Protesterend op de PVV stemmen blijkt onvoldoende en die dikke miljonair van de PvdA hoort gewoon bij de regenten. Het is heel knap dat zij doorlopend aan de macht weten te blijven. Of zijn de anderen dom? Tevreden met hi ha ho.

Geen opmerkingen: