zondag 17 maart 2024

on-Haags programma

                            Ha, de horde van de Tweede Kamer die een Rutte tijdenlang liet knoeien wil van buiten inbreng in de nieuwe regering. Dat is een streepje door het Haagse baantjescarrousel vanwege het elkaar niet gunnen van belangrijke posten. Wel terecht overigens gelet op de verdeling van bekwaamheden onder de nederlanders. 
Uit het volk zijn drie hoofdstukken over te verrichten daden naar voren te brengen: 
Beschaving opdoen: Dat is redelijk betalen voor producten uit lagelonenlanden. Om afvloeiing richting hebzuchtige slimmeriken te vermijden kan dat heel goed door heffing hier welke in gindse AOW potten terecht komt. Zulke eerlijkheid verwerkelijken rechtvaardigt bij ons de pressie van een algemenen staking. Beschaafd gedrag jegens dieren doet bio-industrie verwerpen met onmiddellijke ingang. Strafbaar stellen dus de menselijke egoïsten in plaats van uitkoopregelingen. En buitenlandse opstelling met ongestoorde wilde flora en fauna in het Amazone-oerwoud, de Noordpoolstreken, de Himalaya, de Sahara door deze gebieden los te maken van staten gelijk Antarctica. Misschien ook droog land voor groot wild tot aan Lelystad achter een opgespoten heuvelrug met volksbuitens tussen Almere en Hoorn. Plus DNA-registratie van de wereldbevolking teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking welke de Aarde onleefbaar maakt en onnodige migratiestromen veroorzaakt. 
Hoofdstuk Twee betreft de financiën. Rijke mensen ontsnapten grotendeels aan de recente enorme inflatie daar zij goede mogelijkheden hebben om te beleggen in vast goed en aandelen. Het spaargeld van beneden-modaal, nodig voor af en toe een grote aankoop, verloor fors in koopkracht. De baas van de Nederlandse Bank is gehouden de stabiliteit van munt en koopkracht te bevorderen doch faalde. Zeer wel had een Rijksbank opgericht kunnen worden waar het spaargeld van kleine luyden gecompenseerd wordt voor de inflatie. De regering had zo enorm veel geld beschikbaar gekregen zonder werkelijke kosten behalve de administratieve. Correctie achteraf lijkt mogelijk en weg met die baas. Al langer dan deze kolossale geldstroom van armer naar rijker bestaat de slimmigheid, maar uiterst vals, om via de aftrek pensioenpremie idem te opereren. Daar hebben de veelverdieners in het parlement en de goed betaalde bonzen van de vakbond geen bezwaar tegen, ofschoon het gebeuren volstrekt in strijd is met het belasting betalen naar draagkracht. Dit natuurlijk rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. In de stad waar Halsema burgemeester is worden vele armen op planeet Aarde tekortgedaan, voelen zich waarschijnlijk bestolen door belastingconstructies, de "haves" spekkend en niet nieuw onder de zon. De chef van de SER weet kennelijk van deze zaken niet af. Of verleent willens en wetens medewerking. In beide gevallen is ontslag vereist. 
Dan de politiek: Een burger van ons land heeft volgens de Europese Unie en ook volgens art 1 der Grondwet als gelijkwaardige recht op deelname aan beraad en besluit. Dus moeten er bijvoorbeeld bindende referenda komen, waarna een ondergeschikte Tweede Kamer zorgt voor uitwerking en controle. Door wie wordt dat geblokkeerd? Dubbele nationaliteit met dubbel stemrecht en dubbele ontplooiingskansen is niet in overeenstemming te brengen met dat art 1 en die nieuwe partij moet zijn schoolgeld terughalen. Of het art moet uit de Grondwet met impliciet erkenning dat de Haagse regenten het voor het zeggen hebben zoals altijd al. Er zijn mensen, niet zozeer de geleerde professoren, die beweren dat je het best een limiet van acht jaren kunt stellen aan betaling in hogere functies uit Onze Schatkist. Om roulatie en medezeggenschap te bevorderen. Wat zou dat opleveren? Dat verandert het Haagse plaatje. In negatieve zin volgens lieden die graag blijven zitten waar ze lekker zitten en dan bijvoorbeeld in de Kamer miljonair worden. Leuk voor aankoop van vastgoed en aandelen, toch. Bij de formatie van een kabinet kom je ook enige duisternis tegen. Wat willen de Amerikanen wel of niet toestaan? Geen Kaag als premier zodat Rutte wel nieuwe verkiezingen moest uitschrijven? Maar ook geen turkse met familiebanden en ergo mogelijk meer of minder chantabel? Een Gerechtshof presteert het zonder ingrijpen van de Minister voor Justitie om het niet bewezen te achten dat een jongeman op smerige wijze gedood werd door zeven Gooiers, want geen straf voor doodslag opleggend. En wat te denken van een Gerechtshof dat dwars gaat liggen als Israël zich verdedigt tegen terrorisme! Foute en falende rechters blijven maar zitten. Het is onze plicht om Israël op alle manieren bij te staan tegen terrorisme en tegen pogingen om van de Westbank zo'n verschrikkelijke moslimstaat te maken. NAVO garantie en hulp in de strijd past beter voor Israël dan voor Turkije, waar de russen wel de Bosporus wensen te beheersen, maar dat deert ons niet. Loopjongen van de kapitalisten en knechtje van Biden Rutte moet je niet als NAVO-bons hebben als je ontspanning wilt; bijvoorbeeld een neutraal blok van Benelux + Scandinavië met garanties. Tsaar Poetin is bijna net zo oud als de kandidaten voor het Witte Huis; wat wacht ons? Regenten die een regent regelen als nieuwe premier? Of kiezen we liever een president (zou Marianne Thieme willen?) die uit heel het volk en niet slechts uit een halfje bekwame ministers zoekt, bindende referenda uitschrijft en doet wat het volk wil: nivelleren! De miljardairs dwingen tot afgifte aan de Schatkist; een tiental resterende miljoen is genoeg en zo worden onze ogen niet langer uitgestoken. Laat je ondertussen hersenspoelen met de radioreclame (een andere kant opkijken kan niet) want zonder kan niet, nietwaar?

Geen opmerkingen: