zondag 24 maart 2024

wet dierenrechten

                                                           Op de site van de Partij voor de Dieren wordt gesproken over natuurlijk gedrag van vee, dat in nieuwe stallen mogelijk moet zijn. Echter hoort bij natuurlijk gedrag verblijf in de buitenlucht om daar de zaken des diers te doen. Er ware daarom te stellen dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Met minder zullen de dieren geen genoegen willen nemen en als de PvdD dat wel doet laat men feitelijk de beesten in de steek. Die regel betreft ook vogels, konijntjes, ratten in kooitjes en idem "proefdieren". 
Men gelieve bij de nieuwe regering erop aan te dringen dat het Amazone-oerwoud, de Himalaya, de Sahara, de Noordpoolstreken losgemaakt worden van staten gelijk Antarctica om goed domein te zijn voor wilde flora en fauna. In eigen land kan terrein voor groot wild verkregen worden achter een opgespoten heuvelrug (met volksbuitens en bassins voor opwekking van elektriciteit) tot aan Lelystad. Ook bij de nagenoeg niet bewoonde monding van de IJssel is met enige verplaatsing van zand en klei prima domein voor landdieren te verkrijgen. 
De PvdD kan beter tegen kilometervergoeding zijn. Het bespaarde geld valt te gebruiken om verhuizingen naar dichter bij het werk te stimuleren. Dit vermindert waarschijnlijk ook de lust om langdurig maar wel comfortabel in een steeds grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende auto te zitten op een autoweg in een lelijk gemaakte omgeving. De autofabriek in het zuiden des lands zou elektrische vergrote Dafjes kunnen bouwen, te benutten ook als taxi's. Minder geld uitgeven aan vervoer doet overhouden om 3 x meer voor de melk te betalen zodat het kalf bij moe koe kan blijven.
Op de Spoorwegen valt aan te merken dat het oneerlijk is om stellen korting te geven. Dat is verboden door de Europese Unie, die op de open vrije markt ieder in staat wil stellen om goederen en diensten te verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Buitenlanders die uit een winkel van Albert Heyn komen en op de kassabon kijkend merken geen bonuskorting te hebben gekregen roepen Albert Swine. De service van de NS op stations is bepaald ontoereikend met te dure koffie, die minima aan hun neus voorbij moeten laten gaan. Zo ook is Buitenveldert een woestijn voor hen, behalve nou juist bij AH op het Gelderlandplein waar een grote beker koffie weggaat voor 1 euro (alleen meeneemprijs). 
Er staat een mooi pand te huur op het Olympisch plein. Daar zou een inloopcafé van de PvdD kunnen komen, want er is vast wel genoeg geld voor te vinden. 

Geen opmerkingen: