woensdag 18 december 2019

nog niet half vol


                voller 
Ons land kan best nog een paar miljoen vluchtelingen en migranten herbergen want er is meer dan 30.000 vierkante kilometer grond tot dusver zonder stedelijke bestemming. De enorme graanschuur van Noord-Frankrijk is vlakbij, zwijnen en varkens kunnen naar de bossen van de Baltische Staten, aardappelen en kersen zijn goedkoop uit Polen te halen  en melk is minder gezond dan men altijd dacht, behalve voor het kalf. Tuinbouw behoeft relatief weinig oppervlak en kan deels naar Marokko verplaatst worden. Rondom een nederlandse stad tegenover de Canarische eilanden. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie metropolen gebouwd worden waarvan de tweede weg te geven is aan de marokkanen en de derde aan de west-saharanen.
Het best voor ons land lijkt een nieuwe prachtige stad à vijf miljoen inwoners op het stuk horst naast het verlengde van de Noordzeeslenk waar de grote rivieren er doorheenbreken. Met enclaves van weekend dorpen waar de locals graag wat willen verdienen. Als Amsterdam wegzakt in die slenk houden we zo droge voeten. En Pekela kan eindelijk zijn villa's krijgen voor de aandeelhouders van Shell uit Dubai als de helft van de inwoners verhuist naar werk in de nieuwe metropool met automatische gondels op vijf meter boven het maaiveld. Er is daar genoeg plaats voor noordelingen als de zeespiegel stijgt en de rest van Friesland omgetoverd wordt tot een Nieuw Giethoorn voor de chinese toeristen. Laten we de nieuwe stad Megahol(landia) noemen; op de nabije Veluwe is er eventueel plek voor verdubbeling van het inwonertal. Oergezellig als iedereen meewerkt en hoe comfortabel zonder files, mestgeur en een vliegveld midden in de stad net als in Las Vegas. Oei, wat staan de bouwvakkers te popelen om te beginnen met die wereldmetropool aan drie rivieren tegelijk bovenop een reusachtige terp. Met zeer tevreden mensen zonder gezeur over stikstofjes want cultuur, onderwijs, shoppen vlakbij de hand en in je vrije tijd met de trouwe viervoeter wandelen in de pure natuur rondom.

            ruimer  
Terug naar tien miljoen of minder landgenoten lost een heleboel problemen op; we zullen verlost zijn van het gezeur door politici met al hun verschillende oplossingen die de ambtenaren toch niet goed weten uit te voeren. De bouwvakkers kunnen dan naar hartelust met hun sloopkogels tekeer gaan en van de vele lelijke betonconstructies hoeven er maar een paar als monument over te blijven. Het aantal honden dat thuis van de bio-industrie krijgt en daarna in bos en park klein wild op- en verjaagt neemt drastisch af. De ceo's komen minder hoog te zitten en worden vriendelijker, socialer. Er zal ruimte zijn voor je eigen tuin en jacht. De boeren worden heer en meester van het platteland en foei hoeven niet debiel engelse woorden te bezigen. Of vinden zij dat juist heel erg ontwikkeld? Wat is er verder nog van belang dat zal verbeteren? "Den Haag" kan wel wat kleiner. Daklozen vinden gemakkelijk onderdak in leegstaande huizen. De werkdruk bij politie en justie vermindert als er minder valt te stelen. Er komt plek vrij in de gevangenis voor lieden die hun DNA niet willen laten registreren voor het nemen van sancties tegen overbevolking. Als er nog meer voordelen zijn gelieve u dat te laten weten.

Geen opmerkingen: