zondag 22 december 2019

Planeet-Raad

                   Anno Domini 2020
zullen de equity monsters nog meer en voor gewone mensen geheimzinnig hun hebzucht trachten te stillen, hetgeen niet past bij Art 1 der Verklaring van de rechten van de mens en in de preambule genoemd als grondslag der Verdragen van de Europese Unie. Maar wel bij "Den Haag" waar de parlementariërs hun stroman Rutte laten zorgen voor extra gebak, terwijl ze al genoeg hebben en beneden-modaal bruin brood krijgt. Terwijl de minima blijven zitten met tekorten. Als er verplichte DNA registratie van alle aardbewoners plaats vindt om sancties te nemen tegen overbevolking zou het al een stuk beter gaan met de wereld, maar er is meer nodig om de rechten van Art 1 te verwerkelijken. Dat gebeurt te weinig in hoofdsteden of men ligt er zelfs dwars. Verkiezingen worden veelal beheerst door bobo's die kandidaten uitzoeken en als de volkvertegenwoordigers een ton uit onze Schatkist krijgen vertegenwoordigen zij doorgaans niet het volk, zoals weer eens blijkt. Daarom is er een rol weggelegd voor de universiteiten, waar de intelligentsia in staat geacht moet worden om personen -zonder binding, ook niet met de universiteit- uit te zoeken die een redelijke hap van de bevolking vormen om dat Artikel, onze Grondwet!, in al zijn verschijningen van de grond te krijgen. Die mensen nemen voor twee jaar dan zitting in een Planeet-Raad met het eerste jaar alleen luisterend oor en adviserende stem. Het programma zal zijn: overbevolking terug dringen en zorgen voor staten met ten hoogste 500 miljoen inwoners zodat agressieve kantjes minder bedreigend zullen zijn. En een beetje herverdelen van grondgebied, want Singapore mag er best een lapje bij krijgen. Het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpoolstreken zijn los te maken van staten gelijk Antarctica om puur domein van wilde flora en fauna te zijn. Bij elk kunstmatig verhard oppervlak wordt hoog geboomte aangeplant ter compensatie van de Natuur en bio-industrie moet verdwijnen. De boerenjongens die zich daaraan en aan vergif schuldig maken zullen branden in de hel.
De hemel komt met kerstmis dichterbij want de Messias brengt het Nieuwe Verbond. Stap af van het geloof in virtuele kabouters en zorg in het reine te komen met je Schepper. Daarbij kun je beter niet de zonde begaan om een mens tot godheid op te vijzelen. De kerk veranderde het ritueel bij het sluiten van verbond in een vergeldingstoestand, maar de psalm zegt dat God vergeeft om niet. Natuurlijk niet de lieden waar psalm 82 berijmd op doelt en die bij ons legio achter de groene tafel zitten. Zie www.janjitso.blogspot.com. Bandieten daar versperren dikwijls de toegang tot de rechtbank alsof je een minderwaardige bent en die de kring waaruit rechters voortkomen moet spekken. Een rechtbank hoort zelf deskundige hulptroepen aan te stellen.
Maar kan men het aan op die universiteiten, het verrichten van onderzoek, het behartigen van de noodzakelijke veranderingen? Waartoe behoort beter verdelen van de materiële rechten met reductie van persoonlijk vermogen tot hoogstens honderd miljoen euro. Bij een lager cijfer wordt het te moeilijk om goed te schatten en rijzen er tal van conflicten.
De geleerden daar maken deel uit van de oplichters die via de aftrek pensioenpremie geld uit de zakken van laagbetaalden overhevelen naar wie al genoeg hebben, maar hun hebzucht niet in het gareel hebben.  Alles in strijd met het belasting betalen naar draagkracht doch prima voor de monarchistische oligarchie die de democratische republiek verhindert. Dus moet er op die universiteiten gerouleerd worden, net als overal waar men uit de Schatkist vangt, om de "haves" die ons een loer draaien te kortwieken.
In de USA behoort 1 op 7 mensen tot de armsten en verschillende daarvan  wonen een paar kilometer van het leegstaande appartement in Trump's gouden toren te Las Vegas en slapen op het trottoir. De gentry maakt er geen gebruik van de bus, des te meer allerlei bijna-zombies. Zouden die arme lieden in het Congress op de wip komen te zitten dan verandert er veel in Amerika en in de wereld. Ook daar kan de Planeet-Raad voor ijveren.


Geen opmerkingen: