maandag 22 augustus 2022

vergroting van het Rijk

             om actuele problemen te verhelpen en als ontwikkelingshulp
 Met veel geld vallen niet alleen woestijnstreken op het Arabisch schiereiland tot bloei te brengen maar is zulks ook mogelijk tegenover de Canarische Eilanden. Voor de eurootjes die verdichting van de Randstad kosten kunnen ginds drie metropolen gebouwd worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de west-Saharanen. Vergroting van dichtbevolkt Nederland ginds met een veertigduizend vierkante kilometer kale grond om te ontwikkelen voor wonen, recreatie, tuinbouw, universitair onderwijs, opvang asielzoekers, ontwikkelingshulp, opvang zonne-energie, enz. Afvalwater dient voor drenking van groen en daarin kunnen allerlei dieren leven. Dit evt. in ruil voor permanent verblijf van bijna een miljoen marokkanen in de Benelux. Het dubbele paspoort dient meteen afgeschaft te worden want het is zeer discriminerend voor wie maar in 1 land terecht kan. Dan zullen er wat turken en marokkanen remigreren, want turks kun je het best zijn in Turkije, maar de meesten van hen hebben in ons land een positie opgebouwd en willen blijven. Ook al omdat er vaak een spijtregeling bestaat in het herkomstland. Een zak geld mee, ook voor autochtonen, bij vertrek is ondertussen gunstig voor de woningmarkt en eveneens fors goedkoper dan het dure bijbouwen. Een nieuw kabinet kan mikken op 15 miljoen inwoners van Nederland op het Europese vasteland. 
Het vigerende nationalisme hindert goede uitvoering van het bovenstaande, maar dat kan veranderen in de loop der tijd en sneller bij goede voorlichting. Daarom ware universiteiten te vragen onderzoek te doen en die kunnen wellicht het Planbureau te Den Haag een denktank leveren. 
In een woestijnklimaat past het best compacte hoogbouw met groene binnentuinen om de hete zon buiten te houden. Plus flinke kelders waar nachtelijke koele lucht op te slaan valt. Vrijstaande woningen met besproeide tuinen kosten veel energie, nu vooral uit olie. Eilat heeft grachten, met ook een ophaalbrug. En een vliegveld midden in de stad op drie minuten lopen van het centrum. Allerlei volken in dorre streken hebben een eigen bouwstrategie en daar kan op aangehaakt worden. Voor auto's is een racecircuit aan te leggen want binnen bebouwde kom volstaan gondelbaan, fiets en terreinwagen. 

Geen opmerkingen: