zondag 5 maart 2023

een tikkeltje meer beschaving nodig

                                   Ook in de gebouwen van de VU hangt een walm van dierenleed. Weliswaar niet met de neus waarneembaar maar des te afschuwelijker voor gevoelige hersens. Hebben velen op de universiteit die niet, want zij eten volop van de bio-industrie? Het komt uit de kelderverdieping waar een restautant zit van een commerciële onderneming, primair geïnteresseerd in bedrijfsresultaat en niet in beschaving. De VU heeft blijkbaar geen bekwaam management om zelf de mensa te runnen en waarom zou men daar slechts vegetarisch voedsel serveren: Wat er in de slachthuizen, in de varkensgevangenissen en aan roofzucht jegens de koe gebeurt is ver weg en kan weggehouden worden uit de breinen van gearriveerde en aankomende geleerden.
Buiten Nederland werd opgemerkt dat aan de omgang met dieren het beschavingspeil van een natie af te lezen valt. De niet nadenkende en ergo gevoelloze lompe consumenten van dode dieren vind je volop in de besturen en in het parlement. Ze willen niet weten hoe de Schepper het bedoeld heeft met de gezellen van de mensen, de beesten in al hun verscheidenheid. Zo raakt ook op de Vrije Universiteit de atmosfeer verpest door grensoverschrijdende hebzucht waaronder de dierenwereld moet lijden. Jawel, slecht opgevoede studenten nemen naar voorbeeld der professoren rijst met kip. Kip dit, kip dat in de mensa en misschien ook via omwegen plofkip uit de Oekraïne. Waar verboden eieren uit legbatterijen vandaan komen om in taartjes verwerkt te worden!
Een gewone kip wit of bruin, leuk en gezellig, legt voldoende eieren om als mens af en toe er eentje te verschalken en op te peuzelen. De koe geeft voldoende melk om naast het kalf ook ons te plezieren. Daarom is die walm van vuiligheid helemaal niet nodig en stuur weg van de VU wie dat laten veroorzaken.

Geen opmerkingen: