donderdag 23 maart 2023

het atheïstisch ongelijk

                                       Biologen worden gauwer godloos dan astronomen omdat zij niet nadenken over het wonderlijke koolstofatoom. Sedert de Schepping bestaat dit onvoorstelbaar kleine ding ongewijzigd en is essentieel voor ons bestaan, ofschoon niet begrepen naar ware aard der bestanddelen. De Grote Geest hoefde mogelijk niet met een Oerknal te beginnen, want gemakkelijker lijkt een soort veld. Een punt zoals voor zo'n Knal is een mathematisch begrip en bestaat in de natuurkunde niet omdat het geen afmetingen heeft. Daar dan ook nog alles in te proppen is lastig; praten over een singulier punt is flauw. Geen zin heeft het om te denken aan treinen die met bijna de lichtsnelheid door tunnels rijden, want sedert het Begin is er overal in het heelal evenveel tijd verstreken. De tegenwoordig best passende opvatting is dat de fysische processen sneller of langzamer verlopen naar gelang der plaatselijke gravitatiepotentiaal. Die is nabij massa hoger en het snelle verloop der gebeurtenissen in het prille, zeer geconcentreerde heelal wordt hiermee verklaard. Ofwel de algemene relativiteitstheorie met zwarte gaten en negatieve energie deugt niet. Het boek van Vasily Yanchilin dat hierover grondig uitlegt werd op de VU verbannen naar de kelder zodat de studenten onwetend, dom blijven. Wetenschappelijk normaal is weerlegging; niet negeren als je niet in staat bent tot goed onderzoek.
Tekort schieten gebeurt ook wel in andere faculteiten, want de juristen willen niet weten van de preambule der EU Verdragen waarin onze gelijkwaardigheid beleden wordt met verplichting daarnaar te handelen. Automatisch volgt daaruit immers deelname aan beraad en besluit van de niet horige burger middels bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Helaas willen de nederlandse rechters dit niet begrijpen en voegen zij zich naar de regenten met hun baantjescarrousels. Alleen in de republiek is gelijkwaardigheid mogelijk met bijv. een op programma gekozen president die uit heel het volk bekwame ministers zoekt. Denk eens aan een presidente en wie dit nu wel zou mogen zijn.
Voorts falen de economen op de VU in het ontwikkelen van postkapitalistische modellen en leggen zij zich neer bij een maatschappij met miljardairs, voedselbanken en uitbuiting van lagelonenlanden. Het is toch eenvoudig genoeg om heffingen voor te stellen die in gindse AOW-potten komen. Dat doet verplicht DNA-registratie om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking gemakkelijker accepteren.
Van de taalkundigen hoor je weinig, niets over het schrappen van de kwezelversjes in het Nieuwe Liedboek der Kerken en evenmin over het verwijderen van de onzalige Drie-eenheid uit diverse teksten. Laten we belijden: Paulus (of bewerkers) was een halve heiden met tegenspreken van de psalm dat de HEERE God geen bloedige offers nodig heeft. In die tijd kende men geen handtekening en een overeenkomst werd gevierd met een maaltijd van dood dier. De Messias bracht Nieuw Verbond met verhoging van onze status van knechten tot kinderen, alles poëtisch uitgedrukt. Die bij Pa aan tafel komen te zitten en enige toegang hebben tot diens portefeuille. Maar opgevoed moeten worden, hetgeen kennelijk het doormaken van lief en leed behelst teneinde geen zombies of automaten te worden. Ziedaar evolutie, een begrip dat we pas sinds enkele generaties kennen. Wat wordt hiervan verteld aan de moslim-meisjes op de VU? In de halfwoestijn met rovers deed je er goed aan om je schat slecht waarneembaar te maken achter een hoofddoek, maar in collegezalen? Hun Mohammed zag niets in Drie-eenheid, het welk trouwens ook niet rijmt met de Tien Geboden. Uit literaire hoek bezien herhaalde de evangelist Johannes gewoon Genesis 1: Een machtig vorst spreekt een woord en de dingen gebeuren. Dat is technisch prima uitgedrukt als er geen mensenogen konden waarnemen. In moderne optiek kan Jeso (noord-nederlandse naamsuitgang) gezien worden als enige met reeds vanaf geboorte die nieuwe status, maar toch doorlopend het menselijke traject. Joden gooiden stenen, Europeanen kruisigden.
                Christus wou al den dag in Uw naam zich verblijden
                Uw goedheid straald' hem toe; Uw macht schraagd' hem in 't lijden
                Uw vaste trouw heeft nooit zijn val willen gedogen
                Maar Gij zijt naar Uw woord en oord hem gaan verhogen.
Behalve scheppend is de Geest - die niet als onze geest van een lichaam afhankelijk is en daarom ook niet te begrijpen valt- zo ook positief jegens ons en dat is uit esthetisch oogpunt niet raar als je geen afbrekende duivel bent. Hemelse momenten ervaart men nu heel veel, zoals in het tennis bij het slaan van een ace of genietend van de heerlijke yoghurt met vruchten in de mensa als je even niet denkt aan het kalf dat de volle melk van zijn moeder onthouden wordt. Als er dan een gelukkig slot volgt op Goede Vrijdag laat het VU-koor dit dan zingen en voor de moslims is er ook wat:
                           Praise to God, Lord of heaven, Earth and hell.
                           Pray to Him, Who is vivid, Who does well.
                           Show us Allah Your forgiving way;
                           let's to devils terror not obey.
                           Our Creator, please do not condemn
                           who forgot Your mercy; awake them!
                           Eternal Light on our paths shine
                           for peaceful walk with concience fine.
                       

     

Geen opmerkingen: