woensdag 29 maart 2023

foute rechters (NL)

De Europese Unie kent een zekere beschaving welke de Verdragen beogen te weerspiegelen. Dat wordt prima samengevat in de preambule van die verdragen, die gaan vóór nationale regelgeving. Daarin wordt beleden onze gelijkwaardigheid en verplicht gesteld om ernaar te handelen. Met eenvoudige, duidelijke implicaties zoals bejegening van de vrije zelfstandige burger in praktische erkenning van zijn recht op deelname aan beraad en besluit. Bijvoorbeeld via bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Een mens zal niet horig gemaakt worden aan regenten; temeer niet omdat die er baantjescarrousels op na houden. 
Dat geldt ook in Israël waar men zich verzet tegen aantasting van billijk recht naar voren brengen door deskundigen die daartoe een eed zweren bij het plaats nemen achter de groene tafel, maar oh wee in hun hart overtuigd blijken te zijn linkse visies te moeten aanhangen. Gindse natie heeft al millennia lang Jerusalem als hoofdstad (psalm 122 berijmd) maar moslims stoken dermate tegen joden dat ondoordacht en kwalijk de EU er geen ambassades heeft en dus het spoor bijster is.  Van hetzelfde aangaande de rechtspleging in lidstaat Nederland, waar niet de rechterlijke macht die preambule met strikt behartigen van gelijkwaardigheid wil respecteren doch zich voegt naar de machthebbers in Den Haag. De rechters zijn in dit land ondergeschikt aan de regenten, zo luidt analyse van de rechtsvinding. Omdat op de vele universiteiten overal beweerd wordt dat Nederland een rechtsstaat is kan het haast niet anders dan dat er hulp uit het buitenland moet komen om de leugen van de professoren tegen de studenten en het bedrog van het volk door de juristen aan de kaak te stellen. 
Waarom doet men zoiets, zich in wezen een smerige houding aanmeten tegenover ongeschoolde medemensen? Het zal liggen aan de aard van de hollandse maatschappij die piramidaal van opzet was en is. De hogeren, spraakmakend, willen niet naar een meer egalitaire samenleving, want dat komt neer op inleveren van macht en geld. Deze diep in het brein verankerde redenering leidt tot extremiteiten zoals het aanvaarden van uitbuiting om tot miljardair te geraken, de relaties met de naasten grondig te verstoren, dagelijks ogen uitstekend. Evenzo om het slachthuis van de bio-industrie te accepteren in plaats van niet meer te begeren dan dat een beest wel eens door een roofdier of een mens opgegeten wordt na zijn jonkheid doorgebracht te hebben bij moeder koe of kloek.
Bij ons is de benoeming van rechters kennelijk niet in goede handen, terwijl de Minister passief en onbekwaam is tot verbetering. Omdat het bij de Justitie niet deugt als het gaat om bescherming van het belangrijkste, onze individuele gelijkwaardigheid met alle rechten van niet aan parlementariërs der politieke clubs horige vrije mensen, moeten de zittende rechters vervangen worden. Althans de tophonden, want als de relatiebelangen neutraal zijn wordt er doorgaans wel voldaan aan de principes der rechtsbedeling. Zij het met zodanige noodzakelijke opschoning dat de op centjes beluste advocaten niet verplicht ingehuurd hoeven te worden door de eerlijke rechtzoekende. De rechtbank zelf kan zich omringen door deskundigen (met einde aan het belastingparadijs). De bazen en baasjes in ons land wensen geen grote veranderingen behalve in hun eigen voordeel. Oplossing van de geschetste problemen is het kiezen van een president in republiek Nederland, die uit heel het volk bekwame ministers werft en bindende referenda uitschrijft. Zo ook zijn burgemeesters en hoofden van provincies of liever van grotere autonome landsdelen te kiezen met verantwoordelijkheid om onze "ware Grondwet", die preambule over gelijke rechten, naar hartelust toe te juichen. Laat dan de nieuwe rechters zweren op de inhoud van die preambule.

Geen opmerkingen: