dinsdag 14 maart 2023

kieswijzer

                                                  De programma's van de partijen die gekozen willen worden voor de Provinciale Staten vertonen ernstige tekorten:
Net als in vele andere landen is het ook in Nederland zaak om met regionale macht tegenwicht te bieden aan het centralisme van "Den Haag" met zijn baantjescarrousels en het kweken van clientèle, waardoor gewone mensen benadeeld worden. In Groningen bleek dat de provinciale Staten plus de plaatselijke universiteit niet op konden tegen Den Haag en de Shell die de aardgasbaten zo verdeelden dat er Bijstand resteerde voor de ondermodalen te Slochteren. Daarom is herverkaveling van ons land in zeg een viertal autonome gewesten zeer wenselijk. Samen met de zuiderburen en Scandinavië kan er zo een sterk progressief blok in de EU en in de wereld ontstaan zonder verkeerde machtsopeenhoping.
Alleen in de republiek wordt voldaan aan art 1 der Grondwet: non-discriminatie. Bij de aanstaande verkiezingen komen nota bene mensen naar de stembus die met dubbele nationaliteit ook in een ander land kiezen. Zulke meervoudige nationaliteit is zeer discriminerend en moet terstond afgeschaft worden. Er hoort in het provinciale hoofdkwartier geen knecht van Den Haag te zitten maar het volk moet de voorzitter kiezen. Net als in republiek Nederland een president op programma. Die zoekt bekwame ministers uit heel het volk en houdt bindende referenda, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle.
        Wat de waterschappen betreft is een goede taak te zorgen dat er voortaan niet meer gebouwd wordt anders dan tenminste tien meter boven naburig groot water. De Utrechtse Heuvelrug naast de grote breuk vanaf de Noordzee tot voorbij Roermond is deels een horst van tektonische oorsprong met opwaartse beweging. Daar huisvesten is beter dan vruchtbare klei beneden zeeniveau aan de voedselvoorziening onttrekken. Overigens is het noodzakelijk om verplichte DNA-registratie in te voeren teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking met teveel mensen in ons land en te weinig ruimte voor de inheemse fauna. De provincie Noord-Holland dient anders te spreiden dan met opvang van migranten in de hoofdstad, waar zij niets bijdragen aan de centrale verzorgingsfunctie. Meestal is het financieel en cultureel gunstiger om onderdak voor migranten te realiseren in buurlanden zonder kwaadaardig regime. 
Ook de VVD roept op om te gaan stemmen, maar dat menen zij niet: De kiezer behoort zich goed te oriënteren en dat kost tijd. Beloon daarom met honderd euro bij de stembus en zie hoe veel meer arme linkse kiezers op komen dagen. 

Geen opmerkingen: