zaterdag 25 maart 2023

het wordt tijd

                                                 Lijkt de tijd thans rijp voor het uitschrijven van nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer door de president van republiek Nederland? Immers moet het staatshoofd zorgen voor betere vertegenwoordiging als blijkt dat het zittende kabinet met z'n premier geen steun meer van het volk heeft. Eerst moeten de mensen even die president kiezen en dat is een fluitje van een cent als het gaat tussen Marianne Thieme en Caroline van der Plas. Aan andere kansrijke kandidates en heren is er gebrek.
Die president respecteert vervolgens de preambule, de samenvatting van de essentie der EU Verdragen en legt daartoe onze gelijkwaardigheid vast met gebod om er naar te handelen. Hetgeen alleen mogelijk is in de democratische republiek met voor werkelijke vrije, niet horige burgers deelname aan beraad en besluit. Zoals via bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Hij of zij zoekt buiten het baantjescarrousel bekwame ministers uit heel het volk en ontslaat de corrupte rechters die zich voegen naar de regenten, niet willen weten van die preambule hoewel internationale verdragen gaan voor nationale regelgeving.
Een president hoort op programma gekozen te worden en daarvan is bij genoemde dames voldoende bekend, terwijl zij sociaal bereid zijn oplossingen te zoeken. De nederlanders behoren zich in te spannen om een goede keuze te maken en daartoe is het zich oriënteren. Dit kan bijv. wegens de ermee gemoeide tijd beloond worden met honderd euro bij de stembus. In zo'n programma krijgt natuurlijk aandacht hoe terug te keren tot het vroegere respect voor dieren. Een kalf of koe werd wel eens opgegeten door mens of roofdier maar de ellende van de bio-industrie der miljonair-boeren was er niet. Is het acceptabel dat miljardairs jou de ogen uitsteken of valt boven enige tientallen miljoenen af te romen naar Onze Schatkist en collectieve bedrijven? Er zijn genoeg deskundigen die grote ondernemingen willen leiden zonder meer dan een paar ton te begeren. Een hoop problemen verdwijnen door verplichte DNA-registratie met sancties tegen overbevolking en vlak over de grens in Jordanië een stad bouwen voor syrische vluchtelingen die hier niet komen studeren is een goede optie. Het bij onze financiëring in ginds goedkopere land toch uitgespaarde geld is dan te besteden aan het vrijkopen van politieke gevangenen en het vervolgen der daders. Moet de auto steeds groter, zwaarder, duurder, meer vervuilend? Wie wil er eens in een huur-Ferrari op een racecircuit? En noem maar op. Wat wilt u eigenlijk en hoe dat te bereiken?

Geen opmerkingen: