donderdag 27 januari 2022

atheïstisch gedoe

                    De hoofdenraad

Het gebeurt een enkele keer dat de hoofden iets buigen, namelijk als een lid aan de raad ontvallen is. Dat is doorgaans het gevolg van dementie, waar de medische wetenschap nog geen antwoord op heeft. Andere kwalen spelen nauwelijks een rol en vroeger veelvuldig opkomende doofheid wordt prima verholpen met de "granaatappel", een instrumentje dat via de vingers en nu ook in de mond pulsjes staande voor letters en woorden doorgeeft in beide richtingen. De Raad heeft een gemeenschappelijke bloedtoevoer, terwijl het voedingssysteem rekening houdt met persoonlijke smaken.
Men grapt onderling wel eens dat men geen links bloed wil en doelt dan op de samenstelling van de raad. Die moet terwille van de stabiliteit in het land een rechte koers houden en wie wenst te genieten van de door de raad bevorderde welvaart is het doorgaans daar geheel mee eens. Telkenmale wisselen in het hoogste regeringsorgaan zoals in het verleden welhaast regel was is overbodig geworden nu de hoofden van goede leiders bij verval van hun lichaam daarvan gescheiden kunnen worden om hun werk voort te zetten. Vol trots ontwikkeld op de voorheen christelijke Vrije Universiteit. In het nieuwe gebouw op de plek met afgedankte schooltuintjes wordt meer onderzoek verricht dan naar invloed van koffie op de hersens. Met de chips in hun voorhoofd hebben zij toegang tot de dierenwereld om daar spelende emoties tot zich te nemen wanneer zij zich willen verpozen. Elk dier heeft verbinding met een centrale computer die regelt waar de beesten grazen zonder het gras te vertrappen, enz. enz. Ondertussen worden de instincten van het voorheen zelfstandige dier ter beschikking gesteld voor enig plezier van de hoofden ter afwisseling van hun zware taak. Soms heffen de regenten een lied aan: 
                                        Met geheel ons hoofd regeren wij;
                                        maken Jan en alleman heel blij.
                                        Geen opstandsvuur dat ooit nog schaadt;
                                        't volk prijze nu zijn hoofdenraad.
Rutte 9, zoals de hoofdenraad ook wel genoemd wordt, zet natuurlijk de gewoonte voort om samen de Mattheüs te beluisteren en vanuit Naarden worden thans sensorische elementen toegevoegd om het nog aantrekkelijker te maken. Alhoewel sommigen der hoofden liever lijken te slapen en vermoedelijk dat ook doen. Ter sprake in de raad komt vandaag, twee dagen later, de vraag of het gewone volk rijp is voor het ethisch aanvaarden van toegang door de exclusieve kring der hoofden tot het nervale systeem van jeugdigen die onvoldoende intellect bezitten om het tot iets goeds te brengen en ook niet eens zouden merken hoe de hoofden dan meeleven met hun activiteiten; net zoals tot grote voldoening gangbaar is bij dieren.

Nu moet men weten dat de bodem van de Atlantische Oceaan in het midden ongelijkmatig aangroeit als gevolg van verplaatsing der aardschollen die de continenten vormen. Een gevolg is dat de Britse Eilanden iets tegen de klok indraaien, de Noordzee-slenk zich verwijdt en de Ardennen omhoog gedrukt worden. Die slenk zet zich dwars door Europa voort tot in het Rhonedal en aan de randen komt vulkanische activiteit voor zoals in het Rijndal boven Bazel en met de maren in de Eifel. Onverwacht kwam er een eind aan de lange regeerperiode der hoofden toen midden in hun beraad over de jongens- en meisjeskwestie die slenk in beweging kwam met daarbij ook opwellingen van lava. De hoofden trilden door de beving en hun verbindingen met de bloedmachine en de voedingsdistributeur zagen zij verbroken. Het schudde zo heftig dat de koppen over de vloer rolden. 


 

Geen opmerkingen: