donderdag 13 januari 2022

nu beunhazen op Buitenlandse Zaken?


                                                    De nieuwe minister voor relaties met het buitenland liet in zijn vorig baantje, ook verkregen uit het carrousel, toe dat in ons land de kloof breder werd zoals de cijfers over de bezitsverhoudingen aantonen. Zal hij dan in staat zijn om te helpen wereldwijd de verschillen in welvaart te verkleinen? Dat gaat ten koste van de hollandse voordelen en er was geen sprake van een heffing op te goedkope producten uit lagelonenlanden om dat geld in gindse AOW potten te storten; toch heel eenvoudig en billijk te regelen! Nu blijkt dat kleine spaarders fors verlies lijden door de grote inflatie; de minister van financiën gaf geld weg aan Spanje zodat de miljardairs daar niet bij hoefden storten in de Schatkist en met onroerend goed er flink op vooruit gingen. Betere politiek zou de nederlandse miljonairs onwelkom zijn, want dat brengt naar voorbeeld hun positie in gevaar. Beter was het uiteraard dat de levensstandaard van de rijken in zuidelijk Europa flink verlaagd werd door afroming, want dat tempert tevens de inflatie. Hoe groter de staatsschuld des te meer rente ontvangen rijkelui die al geld over hebben.
Een andere fout was het geld geven aan boeren die dieren zodanig mishandelden dat zij verplicht werden te stoppen met hun bedrijf. Misdrijf belonen dus. 
De multinationals kregen ruime gelegenheid tot belastingontwijking van deze CDA-er en binnenlands was en is er enorme overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden via de aftrek pensioenpremie. Dit geheel in strijd met het belasting betalen naar draagkracht en zulks rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Er zit een vijftienhonderd miljard bij de pensioenfondsen, waar dik betaalde managers zorgen voor schevere verdeling van de inkomens na de arbeidsjaren. Iemand van een christelijke partij zou toch moeten beseffen dat dit ruim genoeg is om het grote bedrijfsleven te collectiviseren, de werknemers te laten delen in winst en met hoger loon en promotiekansen te plezieren, om de staatsschuld te delgen en de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand te verhogen. Het land zou een stuk socialer worden en bij overgang naar de republiek krijgt de middenmoot meer kans om hogerop te klimmen; immers valt dan de top van de huidige oligarchistische, monarchistische piramide weg. 
Helaas hebben zulke politici een afhankelijke Justitie achter zich die bereid is om de Verdragen der Europese Unie te saboteren als dat in de kraam der bazen te pas komt. De rechters weigeren de essentie van vrijheid, het deelnemen aan beraad en besluit zoals via bindende referenda, te doen respecteren conform de preambule van die europese verdragen. En zij zijn uiteraard medeverantwoordelijk voor de flessetrekkerij via die aftrekregeling, waarvan zij nota bene zelf profiteren. 
Een dikke onvoldoende resteert voor wie nu de buitenlandse betrekkingen gaat leiden. Normaal is dat zo iemand na zijn falen de laan uit gestuurd wordt, want er zijn toch wel bekwamere personen te vinden dankzij het gevorderde onderwijs in Nederland. Of hapert daar ook een en ander aan?

Geen opmerkingen: