woensdag 26 januari 2022

maar 5% van tienduizend

= 500
                   Geen 250; betreft het een rekenfoutje?
Of is Jaap iets minder goed gaan voetballen?
De club houdt er misschien rekening mee dat de italiaanse sportauto minder dan 5% in prijs verhoogd wordt.
Gaat Jaap soms trouwen en valt hij zo in een lager belastingtarief waardoor er meer overblijft?
200 euro weggeven scheelt verscheiden tientjes belastingaftrek.
Als Jaap op papier maar 5000 euro verdient en de rest als een soort bonus ontvangt via trucs in een belastingparadijs......
Jaap werkt minder uren dan Joop, speelt vaak uit met zijn elftal en krijgt dan gratis eten en onderdak, dat de clubs betalen; een stukje loon in natura dus.
Kan het zijn dat Jaap meent al genoeg te krijgen?
Mogelijk heeft hij een hypotheek van de club op zijn huis, ongevoelig voor inflatie en idem de bijbehorende rente. Deze lasten beslaan een kleiner wordend percentage van zijn verhoogd inkomen zodat
Als echte voetbalprof schakelt Jaap zijn advocaat in om de ontbrekende 250 euro per maand te ontvangen. Die krijgt voor zijn dienstverlening vanzelfsprekend betaald en zo neemt het bbp weer toe. 
 Joop is ondertussen een beetje boos op zijn tweelingbroer omdat hij die 200 euro liever zelf kreeg in plaats van straks bij de voedselbank aan te kloppen. Hij hoorde dat de AOW in januari verhoogd wordt met slechts anderhalf procent. Maar Jaap huldigt het principe dat ook anderen moeten kunnen delen in wat een nuttige instelling als die Bank biedt. 

Geen opmerkingen: