zondag 9 januari 2022

...... staatsgreepje


                                  Als op maandag 10 januari er een nieuw kabinet komt is dat niet met steun der meerderheid van het volk. Immers wijzen peilingen al lange tijd uit dat men de oude regering, die ook afgetreden was, kwijt wil. Wie heeft het dan voor het zeggen, is het volk soeverein zoals past in een echte democratie? Misbruik maken van een vroegere verkiezingsuitslag helpt natuurlijk om de politiek van vergroting der kloof nog een tijdje voort te zetten. Hoe was het ook alweer?
De bezitters juichten en hebben wel iets over uit de Schatkist die liever niet door henzelf gespekt wordt -uitlenen geeft rente op staatsschuld- om de spaanse miljardairs te ontzien. Als die te Madrid de schatkist zouden moeten opvullen dreigt dat over te slaan naar Holland, nietwaar? En wat Italië betreft moet er toch afzet in dat land zijn voor de Lamborghini's. Stel je voor dat de rijken ginds soberder zouden moeten gaan leven: Dan wordt de inflatie gedrukt en stijgt onroerend goed, dat de massa niet heeft, niet snel in waarde. De hollandse koopmansgeest zal wat blij zijn met de nieuwe minister op Buitenlandse Zaken omdat er geen tekenen zijn dat de politiek van pakken wat je kunt plaats zal maken voor nieuwe bestuurscultuur, zoals dat deftig heet. Er zal dan ook wel geen heffing komen op te goedkoop geproduceerde producten uit te lagelonenlanden, welk geld in gindse AOW potten zou belanden. Veel kinderen moeten daar maar voor de oudjes zorgen en dat levert vast een stroom op van goedkope arbeidsmigranten. 
       Een flinke minderheid steunt het aanstaande rechtse kabinet en daar zitten veel middenmoters die misschien niet erg goed nadenken. Zij blijven in een piramidale monarchistische staat, waar democratie alleen geldt als het zo uitkomt bij de bazen, tamelijk ondergeschikt; dus "minderen" en kunnen moeilijk doorstoten naar de bovenlaag. Die is in een republiek tamelijk vlak en erg breed, heel anders dan waar een oligarchie met baantjescarrousels de toon zet. 
Gelukkig hebben we in het koninkrijk een prima Justitie met rechters die beseffen dat je belastingontwijking beter ongemoeid moet laten, want zelf krijg je immers ook voordeel van de aftrek pensioenpremie, die in strijd is met het door de meerderheid gewenste belasting naar draagkracht. Rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert? Daar hebben we dus iets op gevonden! De media werken mee en vertellen niet dat er zo een gigantische stroom gelds uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld wordt naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. De pensioenfondsen bezitten 1500 miljard euro, hetgeen meer is dan nodig voor collectivisering der grote bedrijven, delging der staatsschuld en verhoging van de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand. Dat is ongewenst want het tast het goede bestuur aan dat nu door de hiertoe dienstbare heren geleverd wordt. De voedselbanken van de laatste tien jaar verdwijnen heus wel weer vanzelf. Daar hoeven de bobo's van de vakbonden zich niet voor in te spannen. En die preambule van de Verdragen der Europese Unie met bevestiging van gelijke rechten? Ach, zoiets moet je niet al te letterlijk nemen met recht op deelname aan beraad of besluit en bindende referenda. Lang niet iedereen met een IQ hoger dan van een aap is in staat om verantwoorde besluiten te nemen. Dus het gaat goed zoals het nu loopt. 
Alleen moet je oppassen voor de ChristenUnie. Het kan zomaar in hun kop slaan dat zij eigenlijk, gelet op hun achterban van niet al te hoge figuren, dat zij de VVD niet willen steunen in diens strijd voor vrijheid en democratie, zoals de volkspartij van eertijds liberaal gezinden laat verspreiden via de media. De dominees die er nog zijn zouden de gelovigen kunnen voorhouden dat de bezitsvergroting liever niet op Aarde plaats dient te vinden en dat strookt natuurlijk niet met de uitkoopregeling voor de bontboeren, die de beesten zo gemarteld hebben maar niet vervolgd worden. Wie zich bij de links hetende partijen, of de partijen die een tamelijk links programma hebben zoals de PVV en bijvoorbeeld daarom in Westerwolde groot werd, op de voorgrond dringt heeft doorgaans een status van welgestelde en is niet happig om daar verandering in te brengen Geldt trouwens ook voor redacteuren. Vandaar acceptatie door de spraakmakers van het staatsgreepje te Den Haag, waarbij de democratische principes even overboord gezet werden. Och er komt wel weer een tijd met een kabinet dat echt steun van de meerderheid van het volk heeft. Voorlopig geldt met name bij het CDA blijf zitten waar je zit en roer niet in de verkiezingspot, want dat veroorzaakt maar onrust zoal je op heel veel plekken in de wereld ziet. Betaling uit de Schatkist tot maximaal een tien jaar is een slecht idee, want het bevordert roulatie en dan krijg je allerlei beunhazen aan de macht. Geldt ook voor ambtenaren en professoren trouwens. 
De economie moet groeien en de ChristenUnie draagt gaarne een steentje bij aan het miljoen nieuwe woningen buiten de villawijken. Zodat er helemaal geen beletsels hoeven te zijn voor Afghaanse vluchtelingen, die liever niet naar een buurland gaan hoewel ons dat tweederde minder kost. Politieke gevangenen vrijkopen met het uitgespaarde geld is nu eenmaal geen optie voor een beschaafde minister. De landbouw profiteert met grotere afzet. Weliswaar had de ezel vroeger sabbat, maar hier hebben we geen ezels en onze kippen en varkens mogen genieten van de zondagsrust zonder hun voer zelf met krabben en wroeten uit de modder te moeten halen. Ze krijgen heerlijk voedsel uit Brazilië waar nijvere grootgrondbezitters daartoe de bossen kappen. Kippen waren vanouds bosbewoners, omringd door begerige vleeseters. Dan is het beter binnen knus met z'n zessen op een vierkante meter en merk op dat deze dieren geen last meer hebben van ouderdomsziekten dankzij ons (in)grijpen.

Geen opmerkingen: