vrijdag 26 mei 2023

afweging rechten

                                    De wet stelt strafbaar wie zonder geldige reden een kind van zijn moeder afhoudt. Kinderen lopen soms wel weg van huis maar overschrijden daarbij eigenlijk nooit grenzen omdat zij nog onvoldoende benul hebben van de indeling op planeet Aarde in staten. De Christen Unie en Vluchtelingenwerk horen ter zake van minderjarige kinderen mee te helpen aan opsporing van de verantwoordelijke ouders en hun staat. Hierbij in gebreke blijven zal volgens de wet, die verplicht tot bijstand, strafbaar zijn. Verplichte DNA-registratie lijkt onontkoombaar om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking, welke oorzaak nummer 1 is van ongewenste migratie. In eigen land zal dit leiden tot het te weten komen van ouderschap en derhalve van de rechten op delen in erfenis. De rechters moeten hiertoe aangezet worden om de gaande discriminatie op te heffen. 
                   Het is goede beschaafde zaak om de wet uit te breiden tot wie een jong dier van zijn moederdier afhoudt zonder verantwoorde reden. Wie handelt uit winstbejag ten koste van de ontplooiingsmogelijkheden van levende wezens komt in aanmerking voor sancties. Dat kan zijn geldboete, gevangenisstraf, verbod om dieren te houden, etc. In het algemeen is de regel te respecteren dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Zie ook hoe in het Oude Testament de ezel sabbat kreeg om rond te struinen. Een basisprincipe van goede wetgeving is dat wie schade toebrengt aan mens, omgeving of dier daarvoor bestraffing kan ondergaan en meestal moet ondergaan teneinde zulke verwerpelijke daden te stoppen. Daarom is het volstrekt onjuist om vervuilende boeren geld te geven, hen een riante uitkoopregeling te bieden in plaats van hen justitieel te vervolgen. De media mogen dit verder toelichten en verbreiden. 
                   De nederlandse Minister van buitenlandse Zaken lijkt niet erg competent om de wereld beter te helpen ordenen. Hiertoe is het immers zeer wenselijk om het Amazone-oerwoud, de Noordpoolstreken, de Sahara, de Himalaya los te maken van staten gelijk Antarctica ten bate van wilde flora en fauna. Vaak kunnen grenslijnen veranderd worden in mensenvrije grenszones en bij elk kunstmatig verhard oppervlak is hoog opgaand geboomte aan te planten ter compensatie van voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde. 

Geen opmerkingen: