zaterdag 20 mei 2023

wijziging programma

Partij voor de Dieren,
                                                De partij gelieve te leren van de dieren: Die trekken zich niets aan van landsgrenzen maar hebben wel eigen territoriumpjes. Nationalisme is thans minder dan een eeuw geleden en neemt wellicht verder af. Vandaar niet een miljoen woningen erbij in de helemaal al bezette territoria der nederlanders maar elders, bijv. tegenover de Canarische Eilanden (in ruil voor permanent verblijf van een half miljoen marokkanen in Nederland?), waar evengoed gebouwd kan worden als in de golfstaten. Daar zijn drie prachtige metropolen te realiseren voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost, waarvan eentje ter vergroting van het nederlandse Rijk (anders wil er niemand naar toe), de tweede weg te geven aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Hier kan dan een kern van welvaart ontstaan voor een wijde omgeving. 
      kopietje
                           In het programma van de partij ware op te nemen creatie van een duizend vierkante kilometer mensenvrij natuurgebied, omvattend het droog te maken gebied achter een heuvelrij met volksbuitens tussen Almere en Hoorn tot aan Lelystad, de monding van de IJsel met tegen de dijk opgeworpen grond plus eventueel stukjes polder en binnen een soort ringdijk tussen Stavoren en Enkhuizen droog terrein. Over die dijk kan een expresse trein Groningen-Randstad of veer/luchthaven stadje Eemsmond met universiteit - Scheveningen -Londen. En bij een drenkplaats even langzaam rijden. Het IJsselmeer is overmatig groot voor vogels en vissen en thans weinig aantrekkelijk voor zeilers.  
              Eveneens in het programma: Elk dier onder controle van de mens komt voldoende natuurlijke buitenruimte om tenminste drie seconden voluit te rennen, vliegen of zwemmen; het Amazone-oerwoud, de Noordpoolstreken, de Sahara, de Himalaya zijn los maken van staten gelijk Antarctica voor wilde flora en fauna en bij elk kunstmatig verhard oppervlak verplichte aanplant van hoog geboomte ter compensatie van voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde. 
In de Amsterdamse regio van Alkmaar tot Het Gooi en van Almere tot Hoofddorp is er geen werkelijk natuurgebied, maar tal van honden jagen klein wild op en weg. Aan de oostkant van de Bosbaan kan een hondenpaleis verrijzen waar deze roofdieren, weg gehouden uit het Amsterdamse Bos kunnen rennen, snuffelen, blaffen en bijten. Ook bij geboomte van een arboretum, leerzaam voor scholieren, langs de nu kale stenen oever van het Oosterdok en in de vele parken kunnen die beesten voldoende terecht.
Het Gemeentebestuur heeft te letten op gezondheid, naar lichaam en geest. Dit geldt ook voor dieren en daarom is verkoop van spullen uit de bio-industrie te verbieden. Varkens kunnen wellicht gehouden worden in de bossen van de dunbevolkte Baltische Staten en laat de overheid dit zo mogelijk stimuleren. Het kalf hoort te drinken bij moeder koe en drie keer meer betalen voor melk en vlees valt gemakkelijk te doen door niet steeds een grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende automobiel te willen. Aankoop van de dure auto's valt te remmen met extra belasting. Als kleinere auto's, bijv. een vergroot elektrisch Dafje als taxi, en voertuigen voor de overheid in eigen land gemaakt worden scheelt dat afdracht van loonbelasting en sociale premies in vreemde schatkisten. Derhalve mag eigen fabrikaat duurder lijken in euro's.
            Vergeet niet verplichte DNA-registratie op het programma te zetten teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking.

Geen opmerkingen: