woensdag 3 oktober 2007

Bevrijdingsfestival

Amsterdam, 26 april MMVII
straattoneel
2 5 m i l j a r d
Het frame van een gevel met monumentale ingang en het ABN Amro logo. Daarnaast de mededeling dat de bank graag transfer van gelden, zelfs van 25 miljard, verzorgt.
Twee heren, een grote kapitalist in zwart pak en met dikke sigaar en idem een kleinere zitten aan een tafel te onderhandelen.
Buiten staat Walter Bos (iemand met zo'n gezichtsmasker).
In een torentje (kan een box op een trap zijn) zit Balkenende. Aan de trap is een groot bord bevestigd met daarop de mededeling dat iedereen er 1 % op vooruit zal gaan. Dit wordt met een lijstje vertaald in absolute bedragen. B is bezig om met een lange stok waaraan een gommetje de lagere bedragen uit te vegen, maar dat lukt hem niet. Komt er een aandeelhouder voorbij dan wijst hij evenwel een hoog bedrag aan en attendeert op het sterretje.
Vooruitgangslijst Iedereen 1 % erbij!
getekend Balkenende
Elite 1 % = 30.000 euro*
Bovenlaag 1 % = 4000 euro*
Middenmoot 1 % = 500 - 2000 euro
Werknemers (gewone) 1 % = plm. 250 euro
Bijstandtrekkers 1 % = 100 euro (idem AOW-ers) Tip: Aldi, Lidl en Dirk van de Broek zijn lekker goedkoop.
Uitgeprocedeerde asielzoekerds
* Bij overhouden kan men arme mensen helpen aan een huurhuis. Tip: sluit een hypotheek op eigen villa en ontvang 52% belastingaftrek. Help dan arme mensen met het vrijkomende geld aan een huurhuis (box belasting 30%)
(De box belasting geldt ook voor opbrengsten uit aandelenbezit, maar winst uit verkoop van aandelen of opties is vrijgesteld)
In het bankgebouw lokt een Grote Kapitalist een kleine kapitalist
met een enorm bankbiljet van tien miljoen euro en overhandigt dan deze. Ze staan op en schudden elkaar langdurig de hand ter bekrachtiging. De kleine kapitalist kust het bankbiljet, knuffelt het bijna en ze schudden elkaar weer lachend langdurig de handen.
Onderwijl loopt Vrouwe Justitia langs en zingt:
Tien miljoen, da's de poen
die je krijgt als je zwijgt
(en) niet vertelt dat veel geld
armen verlaat, naar rijken gaat.
Wel 25 miljard euro toch?
In dieverij en met bedrog!
Dan komen op en lopen door het bankgebouw in een lange rij ex-werknemers, dragend bordjes met goed belegde broodjes. De Grote Kapitalist en de kleinere kapitalist halen het meeste beleg weg (tegelijk met het ABN Amro logo op hun shirts) en stapelen het op andere broodjes, namelijk die van aandeelhouders (personen met bolle buiken en een gewone hoed), welke al zeer overvloedig belegd zijn zodat er haast niet meer op kan en er telkens wat van af valt (Opgelet: niet knoeien met eetbare spullen, namaak brood en beleg gebruiken).
Dan komen ook op in een lange rij magere lage loners en ontvangen halve of kwart broodjes zonder beleg.
Vrouwe Justitia zingt:
'k Zag twee heren broodjes smeren
(rappend:) met dik en dun beleg, ja ,ja, zoals u ziet
(weer zingend:) Oh, wat is 't een wonder,
(rappend:) want Walter Bos staat erbij en kijkt ernaar.
(pratend:) Maar deze socialist, eh, ik bedoel... ja wat is ie eigenlijk?....
Hij corrigeert niet, grijpt niet in, laat de transfer van 25 miljard euro uit de zakken van laagbetaalden naar aandeelhouders die al genoeg hebben ongemoeid, stopt niet deze dieverij. Ja, dieverij, want met minder mensen toch hetzelfde produceren betekent stijging van de productiviteit van de werknemers. Maar daarvoor worden zìj niet beloond; nee, de beloning gaat naar de aandeelhouders.
(zingend:) Oh, wat is 't een wonder dat die heren smeren konden, (rappend:) want Walter Bos stond erbij, maar hij keek er slechts naar, en corrigeerde de dieverij niét....
En ik dan?
Wel, ik heb een blinddoek om, nietwaar? Ik zie niet wat er gebeurt en weet niks tenzij men het mij vertelt. Hoor ik wat? Wat is er gaande? Dieverij? Wie zei dat? Wie zegt dart? Is dat niet een valse beschuldiging van eerlijke hardwerkende aandeelhouders? Zijn dat couponknippers? Nou ja, daar hebben ze het toch ook druk mee en werken dus hard.
Mijn man hè, de president van de rechtbank wil geen kwaad woord over hen horen. Tralala. En tegen een passerende aandeelhouder, animerend: Dag schat?
Jitso Keizer
Toelichting:
Zou het kunnen dat de aandeelhouder die Justitia "schat" noemt gewoon haar eigen man, de president van de rechtbank is? Dat de president van de rechtbank gewoon aandeelhouder is?
Art 1 van de Verklaring der rechten van de mens heet niet voor niets nummero uno, maar toch ontbreekt er iets aan. Namelijk een materiële component die vertelt en garandeert dat ieder recht heeft op althans een minimum aan economische ruimte, hetzij letterlijk aan plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen zijn wil daar munt uit slaan (het gaat niet over de bouwvakker die een reële prestatie levert maar over parasieten), hetzij in pegels om te kopen wat men absoluut nodig heeft. De Europese Unie heeft als beginsel dat iedereen kan participeren in de welvarende maatschappij op tenminste een materieel minimumnivo maar laat nog steeds verstoring door graaiers toe zodat de samenleving uit balans raakt.
In mei 1940 besloten de nazis in Berlijn tot het bombarderen van burgerdoelen in Rotterdam omdat de inzet van het Duitse leger niet voldoende bleek en faalde bij de Afsluitdijk, bij de Maasbruggen ook en er nog de schrikwekkende Waterlinie lag. Stel je voor dat de vesting Holland zou kunnen uitgroeien tot een enorme geallieerde basis. De Hollandse bestuurders bleken lijf en goed meer lief te hebben dan principes en Joden. De gewone Duitsers werden primair gemotiveerd door propaganda over het roven van Lebensraum.
Wat er ondermeer in mei 2007 moet gebeuren is zich ontworstelen aan het juk, een "heffing van globaal 25 miljard", dat valse aandeelhouders/couponknippers/geldwolven willen opleggen. Goede aandeelhouders/investeerders bekommeren zich om het oprichten van bedrijven die specifieke taken verrichten in een samenleving met grote arbeidsverdeling en voor die samenleving nut afwerpen. Echte, normale aandeelhouders zorgen voor continuiteit van zulke ondernemingen en wensen niet te incasseren beloning die rechtens aan werknemers toekomt, onthouden zich van dieverij.

Geen opmerkingen: