woensdag 3 oktober 2007

Podiumwedstrijd in de hal van de VU

Amsterdam, 1 oktober MMVII

Er bevindt zich een podium in de hal van de Vrije Universiteit. Weliswaar een kleintje, net groot genoeg voor één persoon om op te staan, maar toch goed bruikbaar. De vorige week waren er bijeenkomsten op de VU met sprekers, zoals het knechtje van Wouter Bos, die veel tijd nodig hadden om dingen uit te leggen welke je op schrift gesteld in een paar minuten kunt lezen. Daarom het voorstel tot het houden van een podium-wedstrijd tot lering, zowel oefening van de spreker als uitleg voor het publiek, en als de gegadigden het goed doen ook prettig vermaak. Voor zover bekend is dat podiumpje voor iedereen toegankelijk, inbegrepen buitenstaanders, al is het waarschijnlijk zinvol om van te voren even te overleggen over het tijdstip van gebruik.
Nu wil het geval dat lang niet iedereen die zich geroepen voelt om het podium-spreekgestoelte te bestijgen, of daartoe in het kader van zijn scholing verplicht wordt, een redelijke tekst bij de hand heeft. Hierin wordt deswegen in het onderstaande voorzien, naar eigen smaak te varieren en uit te breiden. Met ook cursief een tegenstem. De bijbehorende gebaren moet men helemaal zelf bedenken. Hoewel, bedenken? Sommigen hebben daar van nature aanleg toe en alleen al het aanschouwen is dan de moeite waard.

Zo kan Wouter uitbuiten.

De drie grootbobo's van het kabinet kregen hun opleiding aan de Vrije Universiteit. Werden zij daar gevormd of misvormd? Vanuit de VU wordt weinig kritiek op de regering gehoord. Dus denk je dat de studenten hier in de geest van die drie opgeleid worden. Is dat OK? Dat is reuze tof (applaus). Is Balkenende iemand die van twee walletjes eet? Eerst van het VVD hooi; dat is duur maar met kwaliteit. Thans samen met de PvdA, die de wereld rood, herstel rose of nog liever oranje ziet. Goed zo, toch? Overal het beste van nemen. Of probeert die Balkenende twee heren te dienen? Eerst de Mammon van die VVD-ers en nu de Submammon van de PvdA. Die stellen toch ook niet het christelijk broederlijk delen voorop? Balkenende kiest voor het beste en voor het een na beste onder vermijding van het slechtste en het een na slechtste; da's pas goeie politiek.

Collega-minister Rouvoet kan er ook wat van. Zijn schenden van het sabbathsgebod om ook het vee rust en ontspanning te geven, zeg maar scharrelen in een natuurlijke omgeving in plaats van in de bio-industriële schuren opgesloten zijn zonder zon en zonder regen op je huid, valt hem zwaar aan rekenen/hem niet kwalijk te nemen want beesten hebben geen ziel. Zo krijgen de boeren centen in hun laadjes. God kwaad?! God zeer tevreden met die hard werkende mensen.
Maar nu Wouter Bos die de belangen van de laagbetaalden moet behartigen. Hij haalt allereerst tienduizend euro voor zichzelf en de collega's uit onze schatkist. Om in de pas te blijven met de graaiers/Omdat zijn talent als minister van financieën zwaar ondergewaardeerd werd. Dat extra heeft hij niet nodig voor levensonderhoud; van het oude salaris kon je al dik overhouden. Wat je overhoudt kun je beleggen in aandelen. Aandelen geven rendement en zo krijg je extra inkomen. Daarover sprak Balkenende niet toen hij beweerde dat iedereen, behalve een enkele uitzondering, ongeveer evenveel aan verandering op zijn bordje krijgt. Er was al verschil als gevolg van inflatiecorrectie. Dat merk je goed in de winkel en op de markt. Een procent van honderdduizend aan salaris is duizend euro. De spreekwoordelijke weduwen en wezen moeten het doen met honderd. Dat verschil merk je goed in de nieuwe Openbare Bibliotheek van Amsterdam als je op de bovenste verdieping wat wilt gaan eten. Zeg maar dineren, want de prijzen zijn er exorbitant hoog. Nou dan er maar niet eten en zo spaar je weer geld uit. Balkende, Bos en Rouvoet verdienen al heel lang veel te veel. Als minister en kamerlid krijg je al gauw een ton en kun je zo de belangen van de minima wel behartigen?/Ze hadden veel meer kunnen doen voor het bedrijfsleven en hun directeuren.
Ze hielden geld over en misschien kochten ze wel aandelen ABN Amro. Dan is het nu kassa! De aandeelhouders van de ABN Amro krijgen als de overname van de bank doorgaat er een vijfentwintig miljard gulden bij, die opgebracht moeten worden door harder werken van het personeel, voor zover niet ontslagen, en door verder uitknijpen van de klanten. Dat is meer dan de gemiddelde jaarlijkse groei van het nationaal inkomen wat in de zakken van al welgestelden verdwijnt. Wat doen die aandeelhouders ervoor? De schaar hanteren om de coupons te knippen. Verder niets. Inderdaad is dat een vorm van parasitisme/Behalve hun verstand gebruiken en de juiste aandelen op tijd te kopen. Dat is geen speculeren maar getuigt van wijsheid.
Wat kan Wouter Bos doen met het vele geld, veel meer dan nodig voor levensonderhoud, dat hem toegespeeld wordt en waarin hij nota bene zelf een sturende hand heeft? Rijke mensen kunnen bijvoorbeeld een hypotheek nemen op hun eigen villa en met het vrijkomende geld arme mensen helpen aan een huurhuis. Dat scheelt 52% inkomstenbelasting minus 30% box belasting. Hoera kassa. De vorige minister van Financieen verlaagde de vermogensbelasting zodanig dat welgestelden tegenwoordig letterlijk slapende nog rijker worden en Bos doet daar niets aan. En Bos respecteert dat gelukkig, want verschil hoort er te zijn. O ja, er is ook nog een minister van Justitie. Die heeft nog nooit gehoord van art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, een universeel artiekel dat uitgebreid moet worden met een materiële component, vastleggend het recht van ieder op een eigen plekje om te wonen of te verblijven zonder dat anderen daar tegen zijn wil munt uit slaan. Het gaat hierbij niet over de bouwvakker die een reële prestatie levert of over de gemeente die de straat aanlegt maar over parasieten. De tonnen incasserende directeur van de woningbouwvereniging is een huisjesmelker geworden./Niet iedereen kan in een villa wonen, rouleren stuit op praktische bezwaren. Niet iedereen kan evenveel verdienen als Wouter Bos. Daar is het land niet rijk genoeg voor. Maar waarom halen Wouter Bos en consorten geld bij de minima vandaan via hoge huren die zij opstrijken omdat ze bezitten. Jos Defoort schreef in zijn boek "Wet en geweld" dat aan bezit geweld kleeft. Dat is niet moeilijk uit te leggen: Bezit betekent dat anderen geen gebruik mogen maken en geen toegang hebben. Om dat zo te houden is de overheid uitgerust met geweldsmiddelen. Kortom is de toestand in Nederland zo dat het volk, PvdA kiezend, zich klein laat houden. In Frankrijk zei men dat een goede koning de vriend van keuterboeren was. Om de elite in toom te houden die anders alles inpikt. Helaas hebben wij niet een dergelijke koning, maar slechts een zetbazin van de machthebbers die het doet voor geld en glamour. Een vlag op de modderschuit van de uitbuiters, waartoe ook ene Wouter Bos behoort, want hij strijkt op wat geringen dan moeten missen.
Ziet u de aap uit de mouw komen? Het kabinet wil geen referendum. Niet over Europa en nergens over. Want dat tast de macht van de hebberds aan. De hebberds die een ton of meer verdienen, wie weet misschien ook daar naar strevende studenten, en waartoe alle parlementariers behalve die van de SP te rekenen zijn. En waaruit de regering van het land voortkomt. OP dus naar het referendum. Referenda over allerlei hoofdzaken, waarna een ondergeschikt, een ondergeschikt, ONDERGESCHIKT parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle. Dat zal pas de positie van de minima verbeteren! Met voor iedere laagbetaalde duizenden euros erbij, met werkplicht voor luie rijkaards, met verdubbeling van de benzineprijs om de loonbelasting op te heffen (tegen de huidge prijs moet er geld bij om vervangende brandstof te maken en zo behelst de relatief lage benzineprijs interen op gemeenschappelijk kapitaal, natuurlijk vooral door de SUV-erds met hun onbehoorlijk gedrag, de verwerpelijke roofbouw), met nationalisatie van de gezondheidszorg zodat de aandeelhouders van de verzekeringsmaatschappijen hun winst op uw doktershulp zullen missen, wie weet zelfs met roulatie van het wonen want wat is er op tegen dat gewone mensen ook een tijdje in een mooie villa wonen?
Daar is alles op tegen wat rechts is en naar blijkt uit de feiten van de jaren waarin de PvdA aan de macht is geweest ook deze namaak-, deze valse socialisten. Laat de Vrije Universiteit hen een Bijbel geven! Daarin kunnen zij lezen dat de eerstelingen van de oogst te verdelen zijn onder de behoeftigen. De kapitalist daarentegen geeft pas wat weg nadat eigen zakken propvol gevuld zijn. Of sla op en lees de Tien Geboden, waarin het niet toegestaan wordt om de os van de buurman te begeren. Die heeft de boer nodig om zijn land te ploegen, anders komt er geen opbrengst. Maar multinationals proberen alle ossen in eigen stal te krijgen. Lees last but not least hoe Eva probeerde hoger op te klimmen om als God zeggenschap over anderen te verkrijgen, net als de parlementariers. De ware koning, zoals David in zijn betere ogenblikken, is een dienende vorst, niet een parasiet zoals Amsberg en het zoontje dat bekwamere personen met ellebogenwerk wegdrong uit het Internationaal Olympisch Comité. Alsof niet op elk olympisch terrein fair play een volstrekte vereiste is. Alsof niet Balkenende vanuit de Vrije Universiteit gecorrigeerd moet worden als hij verzwijgt dat de kloof tussen rijk en arm met toedoen van Wouter Bos dit jaar fors vergroot wordt doordat de rijken al zoveel hebben, daar winst op maken en onverzadigbaar blijken. (Ik kan hier geen leugens opschrijven en dus moet u die maar zelf verzinnen). Hoor eens wat de Wouter Bos ondersteunende valse profeten Balkende en Rouvoet zeggen: het gezin voorop! Het gezin eerst, de eigen klasse eerst, eigen volk eerst (eigen mensen benoemen met uitsluiting van 95% der bevolking, niet lid zijnde van een politieke partij, is in strijd met art 3 van de Grondwet en evenzo bij vacatures op de VU in de eerste ronde het buitensluiten omwille van behoud van baantjes en met inperking van de vrijheid tot het geven van onderwijs). Dat is volledig in strijd met het Nieuwe Testament, want wie heten daarin zusters en broeders? Naar wie luistert u?

Geen opmerkingen: