vrijdag 12 november 2021

Moeten de nederlandse rechters naar Spitsbergen?



     stelling van de dag

Standpunt NL,
                               Als burgers van de Europese Unie geldt voor ons natuurlijk onvoorwaardelijk hetgeen gesteld is in de Verdragen, die gaan vóór nationale regelgeving. Ergo bestaat de gelijkwaardigheid genoemd in de preambule, die het belangrijkste van de inhoud van die Verdragen weergeeft. In een beschaafd land is gelijkwaardigheid bovendien al vanzelfsprekend, want dit is hèt kenmerk van reële vrijheid. Zo niet dus in Nederland, waar de rechters er opzettelijk aan voorbij gaan, het negeren om te helpen een semi-dictatuur in stand te houden van vooraanstaanden. Alle parlementariërs vangen een ton en zo is er geen goede vertegenwoordiging van het volk. Nota bene mag een parlement helemaal niet volgens die EU wet het recht van de gelijkwaardige op deelname aan beraad en besluit -zoals via bindende referenda of op volksvergaderingen- aantasten. De rechter moest als onafhankelijke machtsdrager de misstand corrigeren, doch weigert en maakt zich schuldig aan een ernstig ambtsmisdrijf. Hij gedraagt zich naar voorschrift van een politieke elite, die onevenredig veel macht (en geld) voor zichzelf wenst. 
                              Alleen in de republiek is werkelijke non-discriminatie mogelijk en dat weet de rechter uiteraard. De nederlandse grondwet is grotendeels een vod, maar art 1 mag er wezen: het verbiedt alle discriminatie, dus ten eerste die achterstelling ten opzichte van de Haagse elite en wat heel belangrijk is het verstrekken van dubbele nationaliteit, het terecht kunnen in twee landen voor je ontplooiing terwijl dat niet gegund wordt aan anderen. Met twee paspoorten heb je twee keer stemrecht en dat is volstrekt tegen wet en bedoeling. Alweer dus weigering van de rechterlijke macht om eerlijk en bekwaam op te treden. Planeet Aarde blijkt door de Schepper ingericht te zijn voor evolutie, ook geestelijke. Ieder heeft daarom plicht zich in te spannen voor een goede samenleving met goed bestuur en richting het stembureau gaande moet je dan moeite doen om goed voor den dag te komen. Dat kost tijd en mag beloond worden met honderd euro. Zul je zien dat de VVD kleiner wordt.  
                             Belastingontwijking vindt op grote schaal plaats op de Zuid-As te Amsterdam onder het oog van een Groenlinkse burgemeester.  Zo worden wereldwijd arme mensen bestolen.  Geen enkele goede wet accepteert dat maar de NL-rechters wel! Binnenlands wordt niet naar draagkracht zoals het volk wil belasting betaald maar zien de welgestelden kans om via de aftrek pensioenpremie de facto geld over te hevelen uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben. Ook de rechters profiteren van deze misstand maar al te graag, want geen woord van hen dat zich verzet tegen dit soort flessetrekkerij. Bij correctie met terugwerkende kracht verdwijnt de staatsschuld (en kunnen rijke mensen daaruit geen rente meer ontvangen), valt de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand te verhogen (met enige doorstroming naar de kinderen, zodat ook allerlei subsidies overbodig worden) en blijft er nog genoeg over om het grote bedrijfsleven te collectiviseren (dan minder accent op het maken van winst, meer oog voor het milieu en betere positie van de werknemer). Tussen haakjes is het pensioenfondsensysteem niet gericht op het verkrijgen van voorraden maar op herverdeling van toekomstige productie en het is niet zeker dat ieder daar aan zal willen meewerken, vooral niet als er plotseling schaarste ontstaat. De (dure) managers van de pensioenfondsen doen niet anders dan scheef herverdelen, maar kunnen niet echt garanderen. 
                           Een democratie moet actueel kunnen reageren, net als vroeger te Athene waar het hoofd van het huishouden naar de volksvergadering geroepen werd als er een probleem was. Nu wordt er gewerkt aan een kabinet Rutte 4, dat niet steunt op een actuele meerderheid der kiezers. Wilders zou als burgemeester te Amsterdam goed werk kunnen verrichten met een bestuur voor minder minder mensen, namelijk minder van degenen die niet bijdragen aan de hoofdstadfunctie en elders terecht kunnen, evt. met een zak geld toe. Dan zijn er al genoeg woningen te Amsterdam en hoeft het er niet drukker te worden. Een PVV zonder Wilders kan in een centrum-links kabinet zitten, want het programma van die partij is niet ongunstig voor beneden-modaal. De rechtbank is geen meubel maar moet attenderen op goede vertegenwoordiging van het volk in een nieuw kabinet. 
                          Te Amsterdam presteerden de rechters van Rechtbank en Gerechtshof het om de vrijheid van vereniging en onderricht te torpederen jegens de kleine buurtclub Big Ali Sportvereniging ter wille van heerszuchtige wethouders op het stadhuis, die kwaadwillig en jaloers het goede werk van de voorzitter, afkomstig van de Antillen, onmogelijk maakten ondanks de vele bijval voor hem van leden, sponsors en sympathisanten. Die opstelling van rechtsprekenden is niet anders dan misdadig volgens onze wetten. 
                           De toeslagenaffaire bracht meer knoeierij van de rechterlijke macht aan het licht en zulks gebeurt ook jegens individuen die geen dure advocaten hebben om toegang tot de rechtspraak te verkrijgen. 
                          Gemeten aan wet en Verdrag is ons land thans opgezadeld met slechte, onbekwame en kwaad aanrichtende rechters, als hen en hun bazen dat zo uitkomt, zodat zij vervangen moeten worden door eerlijke lieden. (Eigenlijk hier niet nieuw onder de zon?) Het principe van gelijke behandeling eist dat zij gestraft worden, niet alleen met een geldboete doch in plaats van langere gevangenisstraf bijvoorbeeld kortere dwangarbeid van keien rapen op Spitsbergen ter versterking van onze dijken. 
                              

Geen opmerkingen: