donderdag 25 november 2021

NIEUWE JEUGD

                          kan die wat?
     Er wordt door oudere mensen in deze tijd veel geroepen om meer politie. Dat zijn knechten van de bazen in Den Haag met vertakkingen in stad en dorp, in de gemeenten.
Die bazen, kabinet, parlement en Justitie welke niet de Verdragen der Europese Unie respecteren, willen het voor het zeggen hebben en daaraan moet jij dan gehoorzamen. De preambule, het voorwoord van die Verdragen bevat de grondslag van het recht in een beschaafde natie, namelijk dat wij allen gelijkwaardig zijn. Dit behelst automatisch het recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda en op volksvergaderingen. Met uiteraard verantwoordelijkheid zoals het christendom voor iedereen uitspit. Daarna kan een ondergeschikt parlement zorgen voor uitwerking en controle. 
Echte beschaving kent geen miljardairs naast voedselbanken. En ook uit den boze is dat jongeren op hun fietsje verwende rijke oudere lieden dienen met bezorging, want zij moeten hun tijd beter besteden en wel aan opleiding. Dat is vaardigheid aanleren om een onafhankelijk bekwaam lid van de maatschappij te worden, hieraan bijdragen met omgekeerd alle baten van dien. 
Kranten en de televisie verspreiden intussen dat de huidige machtsverdeling een goede democratische rechtsstaat weerspiegelt. Deze leugen wordt tegen beter weten in nog eens benadrukt door de juristen op de universiteiten. En vindt bijval van wie het materieel goed hebben. Zo worden anderen achtergesteld, nota bene een meerderheid van althans in theorie op sociaal burgerschap georiënteerde medelanders. 
Vorige generaties jeugd lieten het afweten om de politiek en de economische volkshuishouding vaardig aan te pakken, te veranderen in positieve zin. De nieuwe jeugd, overigens samen met vele ouderen die anders willen doch dat niet voor elkaar kregen, staat voor een opgave:
                      Gehoorzamen aan de egoïsten van de baantjescarrousels hoeft niet.
Dan is er wel organisatie nodig om sterk te komen staan.
Voor de houding ten opzichte van het buitenland zijn er eenvoudige standpunten:
Geen staat mag meer dan 500 miljoen inwoners tellen teneinde geen bedreiging voor de buren te vormen. China splitsen dus, met ook onafhankelijk Taiwan, Tibet, Oigoerië.
Verplichte DNA-registratie om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. De bevolkingsexplosies in Afghanistan, Syrië, Marokko hoeven niet bij ons opgevangen te worden. Nog lege, kale gebieden inrichten voor de mens is geen goede optie daar zo vervuiling en bio-industrie verder toenemen. 
Meer regionale autonomie vergemakkelijkt samengaan met de zuiderburen en Scandinavië om een krachtig progressief blok te vormen.
Die Poetin gaat wel een keertje dood en de andere russen voelen niets voor enig vernietigend geweld. Het NL-huurlingenlegertje is niet opgewassen tegen een overrompelende massale aanval van buitenlanders uit streken met overbevolking die gijzelaars nemen. De JSF 35 kan dus niet bombarderen.
                Dan zie je wat de Nieuwe Jeugd te doen staat: Leren hoofd en handen te gebruiken, ook met wapens door militaire vorming doch op prettige wijze gelijk vroeger ridderzonen ontvingen, om weerbaar te zijn in tijd van nood en dagelijks te helpen orde te handhaven. Orde niet van de baasjes met hun politie maar zoals vrije mensen betaamt en in een werkelijk democratische rechtsstaat met zeggenschap voorgeschreven is. 
                Nu bestaat er een groot hiaat in die vorming tot weerbaarheid en bijdragen aan een sociale samenleving. De oudjes praten veel en proberen indruk te maken met gebruik van moeilijke woorden terwijl de vrouwen vaak liefst ononderbroken wauwelen. Is het dan nodig om de jeugd bijeen te roepen voor het bezinnen op actie? Nieuwe Jeugd te doen ontstaan die ons land evolueert naar gedeelde welvaart, de oude hebzuchtige bovenklasse onderuithaalt en in plaats van 50 jaar achter te lopen of hulp nodig te hebben uit het buitenland Nederland voorop weet te plaatsen?

             

Geen opmerkingen: