dinsdag 16 november 2021

Schrikbeeld

bijdrage Quote,
                                 Als Wilders gekozen wordt tot burgemeester van Amsterdam is de weg vrij voor een centrum-links kabinet. Immers heeft een Rutte 4 volgens de opiniepeilingen niet de steun van de meerderheid van het volk. In de echte Atheense democratie werden problemen actueel behandeld op de vergaderingen van de hoofden der huishoudens. Die actualiteit hoor je niet te verdoezelen, want dan krijg je verwijten over een soort staatsgreep door een heersende minderheid en ben je niet ver af van een semi-dictatuur. Op zich is dat niet een probleem maar je krijgt negatieve kritiek van andere landen en misschien wel demonstraties en stakingen in eigen land. De PVV is volgens haar programma redelijks links met voorstellen om de materiële posities onderaan de maatschappelijke ladder te verbeteren. Maar andere politieke bonzen willen liever niet met de heer Wilders aan dezelfde tafel zitten en dat verkleint gelukkig de kans op slechte, linkse politiek in Den Haag. 
Hoe vreselijk voor ons rijken iemand als die Wilders aan het roer te Amsterdam. Hij wil het dubbele paspoort afschaffen en vindt dat hier te lande niet de overbevolking door de bevolkingsexplosies in Marokko, Syrië, Turkije, Afghanistan opgevangen hoeft te worden. Die mensen hebben bij ons het een tijdje het goed gehad en kunnen nu wel terug, zal hij niet alleen menen maar ook doen uitvoeren. Met argumentatie dat ze nagenoeg niets bijdragen aan de functie van de hoofdstad. Maar dan stort de huizenmarkt in en verliezen wij misschien wel de helft van wat wij nu toch eerlijk op de markt vergaard hebben. Stel je voor dat een huis in Amsterdam dan niet meer kost dan anderhalve ton en treur om je verlies. 
Als burgemeester zal Wilders ons rijken arm maken en daarom hem liever in een kabinet? Daar wordt hij wel in toom gehouden door een andersgezinde meerderheid van bestuurders. Die krijgen immers allemaal een ton uit de Schatkist en zullen niet geneigd zijn om met minder genoegen te nemen hoewel dat volgens het verkiezingsprogramma van de PVV dient te gebeuren. Wat een akelig dilemma: De kiezers te Amsterdam zullen genoeg hebben van de Groenlinkse burgemeester, die gewoon verdere belastingontduiking op de Zuid-As toelaat, overigens samen met de Justitie, en de toegang tot het oude Stadhuis op de Dam verspert. Met Wilders krijgt het gewone volk meer vat op de gang van zaken, want die is helaas ook voor het bindend referendum. De rechters treden gelukkig niet onafhankelijk op want dan hadden zij die gelijkwaardigheid van de europese burgers moeten erkennen met recht op deelname aan beraad en besluit. Dus Wilders in het stadhuis van Amsterdam betekent het ons afpakken van de door ons rechtmatig, want goedgekeurd door het parlement, verkregen voordelen en begunstigingen, zij het beperkt tot een gemeente. Hoewel de kwalijke invloed zich rap kan verspreiden. Misschien moeten we daarom liever massaal op de PVV stemmen, want dan zal Wilders een plek in het nieuwe kabinet begeren en kan hij geen kwaad voor ons stichten in Amsterdam en verder op de nederlandse woningmarkt. Dat dubbele paspoort mag niet verdwijnen, ook al is het tegen de wet van non-discriminatie omdat het dubbel stemrecht geeft, alsook ontplooiingskansen in twee landen. Het zou leiden tot uittocht van goedkoop arbeidsvolk, de lonen opdrijven en onze status van welgestelden relatief verminderen. In een centrum-links kabinet waar de PVV hooguit vijfendertig zetels vertegenwoordigt zal Wilders nooit de politiek geheel naar zijn hand kunnen zetten. Met dit lid van de PVV geneutraliseerd gaan we natuurlijk niet uit de EU, want dat zou een onwijze grens met België opleveren. Die daar hebben de europese hoofdstad en willen zoiets niet kwijt.
Wat te doen? Wat te kiezen? Let op de Christenunie. Als die wat minder van de Mammon gaat houden komen er nieuwe verkiezingen en verdwijnen Rutte plus die van D66 naar het tweede plan. Is dat partijtje te bewerken om vol te houden met Rutte zodat onze belangen veilig gesteld worden? Wij veelverdieners zorgen voor mooie huizen, villa's en kastelen, die het landschap verrijken. Wie wil er nou dorpen en steden met monotone goedkope seriebouw. De lelijkheid is hier en daar al erg genoeg, al valt het positief te waarderen dat bijvoorbeeld in Amsterdam monsterlijke beelden staan, die de massa afhouden van fijnbesnaarde kunst. Daaraan tijd besteden vermindert de arbeidslust en sponsor ook maar de voetbalclubs. Vooral de turkse, want Erdogan heeft soldaten in ons leger van huurlingen, die hem gehoorzamen en laten die liever een balletje trappen dan onze mensen afmaken als dat in Ankara zo uit mocht komen. De aandacht gaat dan niet naar onze zaken en zo kunnen wij in stilte zonder opruiend gedoe van dwarsliggers ons beste beentje voorzetten om het land en onszelf verder te verheffen. Dit geheel in overeenstemming met de idee van Rutte en consorten om ons soort in Spanje en Italië niet in de steek te laten; er enige miljarden naar toe te sturen. Als de miljardairs daar de schatkisten zouden moeten vullen dreigt ook voor ons miljonairs en runners up hetzelfde lot!
                                    

Geen opmerkingen: