vrijdag 17 december 2021

kwaliteit van het onderwijs te Leiden

Rector Magnificus, Universiteit Leiden
                                          In de NRC schreef uw medewerker Leo Lucassen over migranten. Die kwamen in de bloeitijd van Amsterdam uit omringend gebied met niet heel veel verschil in taal en godsdienst. Horen de studenten dit niet te weten? Kunt u hen wellicht inlichten als het niet bekend is bij het IISG?
Met omvolking wordt bedoeld dat er zeer veel personen binnentrekken die geen socii van de bestaande gemeenschap zijn en dat niet willen worden. Men is vrij om zijn kennissen te kiezen en om een gemeenschap te handhaven. Kunt u uitleggen wat dan uw medewerker bedoelt met "diep racistisch"?
De regeringspolitiek is niet gericht op omvolking maar het economisch belang van goedkope arbeidskrachten speelt een grote rol. Het verdient aandacht dat nog steeds geen heffing gelegd wordt op te goedkope producten uit lagelonenlanden om het geld in gindse AOW potten te storten. Zoiets vermindert neiging tot emigratie naar een welvarend maar vreemd land. Dit is een belangrijk sociologisch aspect dat de studenten niet onthouden mag worden.
Het programma van de PVV is op diverse punten redelijk links; heeft ook het bindend referendum en een gekozen burgemeester, hetgeen allesbehalve fascistisch of fascistoïde te noemen valt. Uit de EU stappen kan natuurlijk niet want dat zou een dichte grens met België opleveren, waar ze de europese hoofdstad niet kwijt willen. Zuigt uw medewerker uit zijn duim dat PVV politici deportatie van vier miljoen mensen voorstaan? Een goed verstaander weet dat minder minder marokkanen slaat op criminelen in een aparte bubble. Wordt die kleiner dan denkt men die criminaliteit beter aan te kunnen pakken.
Het FvD stelde onverschilligheid nu en een paar generaties terug aan de orde. Het is aan te bevelen om de studenten hierover goed te informeren zonder kwalificaties die als scheldend opgevat worden of misschien ook wel zo bedoeld zijn.
Actueel is dat bijv. Afghanen in aziatische buurlanden met deels dezelfde taal en gewoonten gehuisvest en onderhouden kunnen worden voor een derde van wat het hier kost. Dat maakt geld vrij om politieke gevangenen los te kopen. Wie weet of de PVV en het FvD daaraan beginnen als zij het voor het zeggen zouden hebben.
Anders dan de deugnieten die geen vreemd volk in hun villawijk willen hebben en zich concentreren op eigen hoog inkomen en overmatig bezit. Doorgaans levert een paar procent vreemdelingen geen problemen op. En zitten daar sloebers tussen dan wordt je status als professor gewoon hoger in dit Nederland.
Op de onderstaande site iets over verloedering van de democratie dankzij rechters die de gelijkwaardigheid als bevestigd in de preambule der Verdragen van de EU saboteren, belastingontwijking toelaten, wegkijken van art 3 der Grondwet. Sommigen van hen zijn opgeleid aan de Leidse universiteit. De Justitie te Amsterdam weigert vervolging van de wethouder Kukenheim en eerdere wethouder Van den Burg, die het gepresteerd hebben om met laster over de club en diens voorzitter het goede buurtwerk van Big Ali Sportvereniging onmogelijk te maken door het clubhuis binnen te dringen, terwijl dat nota bene op initiatief van de voorzitter en zonder medewerking van de gemeente tot stand kwam. Hier is niet alleen sprake van laster, waarover men zijn schouders kan ophalen, maar van bewuste actie tegen de vrijheid van vereniging (en onderwijs, want de club verzorgde ook tennislessen. Alles tot grote tevredenheid van leden, sponsors en sympathisanten).
Als de voorman van het FvD een opmerking maakt die men naast zich neer kan leggen (als men niet begrijpt wat hij bedoelt) omdat hetgeen materiële gevolgen heeft is het niet juist om heerszuchtige bestuurders te Amsterdam ongemoeid te laten wanneer zij proberen een buurtvereniging kapot te maken. Toch presteren de rechters dit en daarvoor moeten zij zich verantwoorden.

Geen opmerkingen: