zondag 12 december 2021

Wat gaan we doen?

Opinie 
                                   Deze vraag vergt zelf een antwoord te geven. Hadden de toehoorders van Johannes de Doper het gemakkelijker toen zij vroegen "Wat moeten wij doen?"
Het kabinet wil deze decembermaand extra migranten opvangen, waaronder vermoedelijk slechts weinig vluchtelingen zonder geld en vliegticket. Kinderen worden nergens vervolgd en hun familie alsook hun staat is voor hun zorg verantwoordelijk. Steunt het parlement dit voornemen van de demissionnairen in plaats van betere bekwamere bewindslieden te verlangen dan is dat buitengewoon prettig voor de gelukkigen die een woning, een Miele en bijstand zullen ontvangen. De rest wordt illegaal anoniem of is bij terugkeer een hoop geld kwijt aan de tussenhandel. 
Wie blijven er met kerstmis als politieke gevangenen gewoon opgesloten in gevangenissen zonder comfort of erger? Dikwijls is een regime zulke lieden liever kwijt dan ermee opgezadeld te zijn en dat biedt perspectief om hen vrij te kopen voor vertrek naar elders. Heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken al geregistreerd om wie het gaat en hoeveel het er zijn? Heeft men in Den Haag en Brussel bekend gemaakt niet voor onschuldig te houden wie meewerkte aan onrechtmatige veroordeling en opsluiting? Hoe ziet het financiële plaatje er uit: Wat kost een Miele-gast met aanhang, wat is nodig voor de gevangene? Blijft er geld over voor zieken en invaliden die in Nederland geholpen kunnen worden?
De VVD is meer met materiële zaken bezig zoals het hollands koopmanschap en het behalen van winsten, ook uit arme landen. D66 is een partij van onwijzen, die niet vermogen te snappen wat er in de preambule der Verdragen van de Europese Unie staat, noch dat baantjescarrousels in strijd zijn met art 3 der Grondwet; dat een dubbel paspoort onwettig is omdat het dubbel kiesrecht verschaft en ook zeer discriminerend uitpakt jegens wie zich maar in 1 land mag ontplooien. En de ChristenUnie is maar klein; vindt weinig steun bij de SGP-er die als kamerlid al een paar miljoen uit onze Schatkist vergaarde. Terwijl de boeren van het CDA naar hartelust aan bio-industrie doen. Is dan de CU excusabel om verder te gaan met Rutte & Co, want zonder zelf antwoord te hebben op die vraag hierboven?

Geen opmerkingen: